Gemeente doet aangifte van agressie richting handhavers

Coronasteunfonds voor cultuursector
Gepubliceerd op: 10 april 2021 11:00
Gewijzigd op: 8 april 2021 11:21

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND De gemeente Helmond heeft aangifte gedaan tegen een inwoner die grove beledigingen heeft geuit richting twee handhavers en daarbij fysiek agressief werd. De gemeente doet waar mogelijk altijd aangifte in het geval van fysieke of verbale agressie of bedreiging van medewerkers.

Onacceptabel gedrag
De handhavers kwamen de vrouw op straat tegen nadat de avondklok van kracht was en wilden een controle uitvoeren. De vrouw weigerde echter medewerking en er ontstond een onaangenaam gesprek waarbij veel beledigende opmerkingen richting de handhavers werden gemaakt. Daarbij ontstond ook een handgemeen. De BOA’s voelden zich verbaal en fysiek aangevallen. “In dit soort situaties zijn wij heel duidelijk: agressief en gewelddadig gedrag accepteren wij niet”, zegt burgemeester Blanksma.

“We sturen elke dag onze mensen de straat op voor een leefbare stad en voor de veiligheid van onze inwoners en ondernemers. Zij verdienen onze steun. Wij accepteren dan ook geen intimidaties en bedreigingen. Wij staan achter onze mensen.” Inmiddels is aangifte gedaan tegen de vrouw. Bij een volgende constatering van overlast in het centrum wordt een gebiedsverbod opgelegd.

www.helmond.nl


Dit nieuwsbericht is 116 keer bekeken

X
X