Gelling Optiek draagt het stokje over

Gepubliceerd op: 12 december 2019 11:45
Gewijzigd op: 12 december 2019 10:47

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Mierlo-Hout: Na 37 jaar hebben Ron en Ellen Gelling van Gelling Optiek besloten om samen te gaan genieten van een welverdiend pensioen. De winkel zal echter niet lang leeg blijven: Harold en Judith van Berlo dopen de winkel vanaf januari om tot Van Berlo Optiek.

Gelling Optiek

Op 1 maart 1983 opende Gelling Optiek voor het eerst haar deuren aan de Pastoor Elsenstraat in Mierlo-Hout. 23 jaar later verhuisde zij naar het huidige pand aan de Hoofdstraat 99. Inmiddels is de optiekzaak een begrip binnen Mierlo-Hout, maar ook zeker daarbuiten.

Ron en Ellen Gelling hebben 37 jaar lang met veel passie en plezier in hun zaak gewerkt. Het leukste aan het werken in een optiekzaak? Het contact met klanten en de variatie binnen een werkdag. “Van het technische aspect tot aan een praatje met de klant: iedere dag is anders”, aldus Ron. Zijn vrouw Ellen vult aan: “Door de jaren heen hebben we ook een vaste klantenkring opgebouwd. We zien vaak dat klanten, die als kind bij ons in de winkel kwamen, nu ook weer hun eigen kinderen meenemen. Dat is mooi om te zien.” Het ondernemers duo kijkt dan ook tevreden en trots terug op de afgelopen 37 jaar: “We zouden het zo weer opnieuw doen.” 

Van Berlo Optiek

Het stokje zal worden over gedragen aan de uit Mierlo-Hout afkomstige Harold en Judith van Berlo. “Ik droom al langer van mijn eigen zaak en nu gaat het dan ook écht gebeuren,’ zegt Harold. “We hebben er ontzettend veel zin in om in januari aan de slag te gaan.”

Harold is gediplomeerd opticien en zit al jaren in het vak. Naast zijn jarenlange ervaring als opticien, is Harold ook contactlenzenspecialist. Hij is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlenzenspecialisten (ANVC).

Vernieuwde winkel

Voordat Harold en Judith hun eerste klanten mogen ontvangen, zal de winkel eerst onder handen worden genomen en een ander uiterlijk krijgen. Ook zal het assortiment breder worden. Zo kun je bij Van Berlo Optiek terecht voor nachtlenzen. “Nachtlezen zorgen er voor dat je overdag scherp ziet. Het fijne hiervan is, is dat je gedurende de dag geen bril of lenzen meer nodig hebt”, legt Harold uit. 2 januari 2020 is het zover en zal de vernieuwde optiekwinkel voor het eerst haar deuren openen aan de Hoofdstraat.

Om de opening van Van Berlo Optiek te vieren, profiteert u van 2 tot en met 11 januari van vijftien procent korting op een complete bril én tien procent korting op een contactlenzenpakket.

Van Berlo optiek is vijf dagen per week geopend en zal ook in de middag open zijn voor klanten:

Dinsdag tot en met donderdag: 09.00 - 18.00
Vrijdag: 09.00 - 20.00 uur
Zaterdag: 09.00 - 17.00 uur

Ron en Ellen willen hun klanten graag bedanken voor het jarenlange vertrouwen en de fijne samenwerking. Tot en met zaterdag 21 december zullen zij nog in hun vertrouwde optiekwinkel aan het werk zijn. Hierna gaan zij genieten van hun welverdiende pensioen. U bent van harte welkom om voor deze tijd nog eens binnen te lopen bij Gelling Optiek.

Foto: (Links) Ellen en Ron van Gelling Optiek overhandigen de sleutel aan Harold en Judith van Berlo. (Bron foto; Mandy Meeuwsen).


Dit nieuwsbericht is 2329 keer bekeken

X
X