Geen Helmondse optochten tijdens carnaval 2021

Gepubliceerd op: 8 oktober 2020 15:20

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: De vier Helmondse carnavalsverenigingen, die normaal gesproken tijdens carnaval een optocht organiseren, hebben in gezamenlijkheid besloten om tijdens carnaval 2021 geen optocht door de straten te laten trekken. Het gaat om de optocht in het Helmondse stadscentrum (Keiebijters), in Stiphout (Spurriezeiers), in Mierlo-Hout (De Houtse Kluppels) en in Brouwhuis (Brouwhazen). In deze onzekere coronatijd is het onverantwoord om een dergelijk evenement te organiseren.

Dit besluit is tijdens de online stadsvergadering met de 18 Helmondse carnavalsverenigingen op 1 oktober jl. genomen. Bij deze vergadering sloten vanuit de gemeente Helmond burgemeester Elly Blanksma en wethouder Antoinette Maas aan en van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost Ton Emmen.

De carnavalsverenigingen hebben ook unaniem besloten om geen Prins te kiezen voor carnaval 2021 en dus geen Prinsbekendmaking te organiseren. De tweede coronagolf brengt weer veel onzekerheid met zich mee. Het is het bewijs van hoe grillig het virus is.

De gemeente heeft wel een oproep aan de carnavalsverenigingen gedaan om te blijven nadenken over een eventueel alternatief. In december wordt met de coronamaatregelen van dat moment bekeken of deze alternatieven haalbaar zijn.    


Dit nieuwsbericht is 1512 keer bekeken

X
X