Fysiotherapeuten bundelen (spier)krachten in centrum Helmond

Gepubliceerd op: 11 januari 2018 16:00
Gewijzigd op: 12 januari 2018 9:21

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Binnenstad: Op de Kromme Steenweg in het centrum van Helmond opent vanaf januari een nieuwe Fysiotherapiepraktijk. Twee praktijken (JVDI de Fysioclub en Fysiotherapie Kemps & Rijf) bundelen hun krachten en bieden zowel reguliere fysiotherapie als een uitgebreid aanbod aan specialismen en therapieën. Nauwe samenwerking tussen de huisartsen en specialisten zorgt voor een snelle en gerichte aanpak van klachten.

Specialisten werken samen onder één dak
“Voor ons is deze samenwerking een logische stap”, legt master manueel therapeut Robin Rijf uit. “Zowel JVDI als Kemps & Rijf oefenen op hoog niveau fysiotherapie uit. In deze praktijk versterken en ondersteunen we elkaar.”
Van de samenwerking tussen de diverse specialisten en disciplines profiteert vooral de patiënt. De fysiotherapeuten die in de nieuwe praktijk samen onder één dak werken, kijken gemakkelijk bij elkaar mee en kunnen behandelingen eenvoudig onderling afstemmen.
Korte lijntjes en duidelijke communicatie dus. Een praktijk waar voor iedere patiënt een gespecialiseerde therapeut aanwezig is. Van reguliere fysiotherapie tot manuele therapie en van kinderfysiotherapie tot geriatrische fysiotherapie.

Elkaars kwaliteiten gebruiken voor optimale dienstverlening aan patiënt
Om de samenwerking tussen de therapeuten te bevorderen en de kwaliteit naar een nog hoger niveau te tillen richten de praktijken een gezamenlijke academie op.
De fysiotherapeuten leren elkaar vaardigheden aan, maar geven elkaar ook een beter beeld van de specialismen die ze beheersen. “We gaan op die manier steeds meer van elkaars kwaliteiten gebruik maken, waardoor we ook makkelijker onderling door kunnen verwijzen als dat nodig is. Want misschien kan de bekkentherapeut of de manueel therapeut de patiënt waar je zelf geen directe oplossing voor hebt wel verder helpen”, legt Robin Rijf uit.

JVDI heeft al prakijken in Deurne, Gemert, Helmond de Braak en Mierlo en verzorgt onder leiding van Marc van den Ingh, voormalig fysiotherapeut van het eerste elftal bij PSV, tevens de sportfysiotherapie voor Sportclub Helmond en de bedrijfsfysio voor Bavaria. Fysiotherapie Kemps & Rijf bedient vanuit drie praktijken de inwoners van de gemeente Laarbeek en opende onlangs een vestiging in Stiphout.

De Fysioclub Helmond bevindt zich aan de Kromme Steenweg 25.
Voor meer informatie of het maken van een afspraak: www.fysiokempsrijf.nl of www.fysioclub.nl/jvdi.

Dit nieuwsbericht is 874 keer bekeken