Franka van Hout wint tweede Helder Helmond Award

Gepubliceerd op: 13 januari 2023 10:40

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Tekst en foto: Henk van Dijk

HELMOND
Op zondagmiddag 7 januari werd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de politieke partij Helder Helmond voor de tweede keer de Helder Helmond Award uitgereikt. Er is een oproep gedaan aan de inwoners van Helmond, om een nominatie te doen van een persoon die erkenning zou moeten krijgen voor zijn of haar inzet voor Helmond.

De nominatie
Tijdens deze nieuwjaarsreceptie van Helder Helmond werd in een gezellige sfeer werd door de voorzitter de nominatie voorgelezen van de aangemelde kandidaten om voor de Award 2022 in aanmerking te komen. Het was natuurlijk weer een hele klus, met afwegen van voor en tegen, om de juiste kandidaat uit de hoed te toveren. Maar, zoals Helder Helmond wel vaker moeilijke gevallen in de politiek voorgeschoteld krijgt, zijn ze er ook hier weer uitgekomen. Ik was zelf vorig jaar uitverkoren, om de eerste Helder Helmond Award in ontvangst te mogen nemen. Daar ben ik nog zeer trots op, om door een politieke partij deze waardering voor 44 jaar vrijwilligerswerk te mogen ontvangen.

De uitreiking
De voorzitter, Sjef van Tilburg, nam het woord en deed verslag van het voortraject, om hierbij aansluitend met de uitslag te komen. De voorzitter haalde in zijn toelichting aan, dat hij in een interview had gehoord dat Franka van Hout vertelde dat ze het zelf financieel heel moeilijk had gehad. Dit had haar echter er niet van weerhouden, om zich in te zetten voor de medemens die het nog moeilijker had. Zij hielp die mensen vanuit haar eigen woning en later gebeurde dat vanuit het pand van Hart voor Minima. Hier mochten de mensen met minima die het moeilijk hadden, gratis bij haar mooie spullen komen halen. “Je hebt later ook de naam maar veranderd in Minima Zuidoost-Brabant”, wist Sjef er aan toe te voegen. “Het is buitengewoon geweldig wat jij hebt gepresteerd en daarom hebben het bestuur van Helder Helmond en al die mensen die op jou gestemd gemeend, dat niet direct jouw stichting, maar jij in het bijzonder deze Helder Helmond Award van 2022 hebt verdiend.”

De winnaar van de tweede Helder Helmond Award is dus geworden: Franka van Hout. Deze werd haar uitgereikt door de voorzitter, Sjef van Tilburg. Ook werd haar een ingelijste oorkonde en een geldprijs aangeboden door Helder Helmond, als waardering voor haar tomeloze inzet.


Dit nieuwsbericht is 78 keer bekeken