Fotografieclub Helmond-Oost kan heel tevreden terugkijken

Fotografieclub Helmond-Oost kan heel tevreden terugkijken
Gepubliceerd op: 19 november 2021 10:56

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-Oost, Voorpagina

HELMOND-OOST Fotografieclub Helmond-Oost heeft in het weekend van 13 en 14 november, na anderhalf jaar vertraging door corona, haar jaarlijkse foto-expositie weer opgepakt. Fotografieclub Helmond-Oost, die inmiddels al weer ruim zes jaar bestaat, vierde haar eerste lustrum. Na drie keer uitstel kon de expositie dit weekend dan toch plaatsvinden. Wel weer op het randje, maar het is gelukt.

Door: Henk van Dijk

De leden van de Fotografieclub Helmond-Oost hebben met deze jubileumexpositie de bezoekers wederom getrakteerd op een prachtige verzameling foto’s van uiteenlopende onderwerpen in kleur en zwart-wit. Ook was er naast de expositie door de leden een selectie van 30 ‘rode draad’- foto’s gemaakt, met een vastgesteld thema over Helmond. Hiervoor hadden de leden, elk afzonderlijk, een foto in moeten leveren. Deze foto’s waren wel telkens van een andere locatie in Helmond. Verder waren ook alle winnende foto’s van de maandcompetitie te zien tijdens deze expositie. Ook werd er gedurende deze eerste lustrumtentoonstelling een doorlopende diapresentatie gegeven van het werk van de leden van de fotoclub.

1e plaats: Riny Klaasen, 2e plaats: Toon Smits, 3e plaats: Nico Vogels


Er was ook een onafhankelijke jury gevormd door de heren Niek de Jongh, Arno Oberendorff en Henk van Dijk, die op verzoek van de organisatie de werkstukken hebben beoordeeld.

De uitslag hiervan werd op zondagmiddag bekend gemaakt. Bovendien was er voor de bezoekers ook de mogelijkheid om hun stem uit te brengen, voor een hieraan verbonden prijs. Arno Oberendorff gaf namens de vakjury enige uitleg bij de totstandkoming van de wedstrijduitslag. Op de eerste plaats eindigde Riny Klaasen met zijn mannenportretfoto. De tweede plaats was voor Toon Smits met zijn kinderportretfoto. De derde plaats was er voor Nico Vogels met zijn motorfoto. De publiekprijzen waren er voor: 1e plaats Josefien Jansen, 2e plaats Fred Asmussen, 3e plaats Riny Klaasen.

Deze prijzen werden uitgereikt door de voorzitter van Fotografieclub Helmond–Oost, de heer Gerrit v.d. Schans. Een overzicht van de foto’s is te vinden op de website www.fotografieclubhelmondoost.com.


Dit nieuwsbericht is 238 keer bekeken

X
X