Finalisten Keiebijters Kletstoernooi bekend!

Gepubliceerd op: 24 januari 2018 17:00
Gewijzigd op: 1 februari 2018 9:51

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Helmond: Op zaterdag 20 januari vond de derde kletsavond van het Keiebijters Kletstoernooi plaats. Niet alleen de laatste avond in de reeks van kletsavonden, maar ook de avond waarop de finalisten bekend zijn gemaakt die mee gaan dingen om de titel van Opperkletsmajoor.

In een bomvolle zaal trapten De Knallers af met hun carnavalskraker ‘4 dagen’. Hun jeugdige enthousiasme werkte aanstekelijk op het aanwezige publiek. Er kwam nog meer jeugdig enthousiasme ten tonele met de amusementsgroep ‘Jeroens Clan’. Hun bijzondere kijk op de stelling van Pythagoras werkte goed op de lachspieren van het publiek. Ook winkelketen Action ontkwam niet aan hun verbale zanggeweld tot grote hilariteit van het publiek.

Koop Drost alias Koop Stroop beet daarna het spits af. Druipend van het kanaalwater gaf hij te kennen dat hij toch een andere vorm van ‘Verkoelen’ had verwacht. In typische tongval bracht hij een spervuur aan actuele Helmondse grappen nog voordat zijn eigenlijke verhaal begonnen was en dat kon rekenen op een glimlach van het publiek.

Titelverdediger Dirk Kouwenberg betrad als tweede de ton. Als tandarts Arie Trekgraag rijdt hij rond in een SRV-wagen en dan kan het zomaar gebeuren dat je tijdens het boodschappen doen met wat tanden minder naar buiten gaat. Diverse BN'ers passeerden de revue waarbij vooral de imitatie van Frank de Boer het publiek bij zal blijven.

Amusementsgroep KUUB liet op het Keiebijterspodium zien over veel improvisatietalent te beschikken. Bij gedeeltelijk gebrek aan pianobegeleiding werd een a capella ode gebracht aan het Helmondse kanaal. Ook een klein ongelukje van één van de heren kon geen roet in het eten gooien en zelfs de raad van elf stond te swingen.

Cor Reur (René van den Heuvel) had vervolgens soms moeite om zijn eigen snelle grappen bij te houden. Zijn podiumplaats bij de Keiebijters was in ieder geval al een overwinning. Dat racen geen kinderspel is, bewees hij maar eens toen hij het publiek mee nam op zijn Helmondse circuit en bleek dat hij zijn kind nog naar de crash had moeten brengen.

Aan Peter van de Maas om het publiek bij de les te houden als De Mister. Met zijn interactieve opening kreeg hij al snel de lachers op zijn hand. Zijn relaas over alle bijzondere kinderen in zijn klas kon rekenen op veel bijval vanuit de zaal. De Mister mag dan ook in de finale terugkomen om zijn klas nogmaals de les te lezen.

Tijdens het tableau de la troupe werden de finalisten bekendgemaakt: Rob Scheepers, Boy Jansen, Rob Bouwman en Peter van de Maas staan volgende week zaterdag in de finale van het Keiebijters Kletstoernooi. Zij strijden dan om de Zilveren Narrenkap die vorig jaar nog in handen viel van Dirk Kouwenberg.

Dit nieuwsbericht is 708 keer bekeken