Finalisten Keiebijters Kletstoernooi bekend

Gepubliceerd op: 3 februari 2023 16:07

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Helmonder Rob Bouwman is een van de finalisten op de Grand Finale du Keieklets
F Wendy Lodewijk

HELMOND Zaterdag 28 januari was het tijd voor de laatste voorronde van het Keiebijters Kletstoernooi. Aan het einde van de avond werden de finalisten bekend gemaakt: Rob Bouwman, Peter van der Maas, Rien van Genugten en Boy Jansen zullen gaan strijden om de Zilveren Narrenkap en de bijbehorende titel ‘Opperkletsmajoor 2023’.

De spanning was om te snijden afgelopen zaterdag. Na het officiële gedeelte en de carnavalsschlager werd de avond geopend door amusementsgroep KUUB. Zij maakten het publiek flink warm voor de eerste kletser van de avond, Arian Compen. Hij kwam als professioneel invaller, hij had al in vele (bizarre) situaties moeten invallen. Deze avond dus in de ton. Arian werd opgevolgd door een buut van Peter van der Maas. Hij vertelde over zijn ervaringen als psycholoog. Na deze eerste twee kletsers was het de beurt aan de volgende amusementsgroep: Ta-daa!. Opnieuw kon het publiek genieten en van humoristische sketches en meedoen met de pakkende muziek. De derde kletser van de avond was Helmonder Rob Bouwman. Voor de eerste keer dit toernooi werd ‘wat een spreker is die man’ door de zaal gescandeerd tijdens zijn verhaal als volleerd alpinist. De avond werd afgesloten door Iveke van Gerven die als ‘Mien Billekes Jeuken’ het flink te stellen had met haar man Sjaak.

Tijdens het juryberaad, dat logischerwijs de nodige tijd in beslag nam, vermaakte hofkapel De Klinkers het publiek. Daarna kwam het verlossende woord: Peter van der Maas (de psycholoog) uit Hilvarenbeek, Rob Bouwman (de alpinist) uit Helmond, Boy Jansen (Freek de getuige) uit Budel en Rien van Genugten (de carnavalsman) uit St. Oedenrode zijn de finalisten die zaterdag 4 februari zullen gaan strijden om de titel!


Dit nieuwsbericht is 511 keer bekeken