Finaleavond Stadscompetitie Petanque op De Braak

Gepubliceerd op: 3 oktober 2022 9:30

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-Oost, Voorpagina

HELMOND-OOST

Komende donderdagavond 6 oktober zal de 29ste editie van de Helmondse Stadscompetitie Petanque afgesloten worden met de finaleavond. Deze wordt gehouden op Boulodrome de Braak, de thuishaven van PV Littie of Littienie.

De boulers uit Helmond hadden lange tijd uitgekeken naar de hervatting van de populaire stadscompetitie, die twee jaar onderbroken werd door de wereldwijde coronapandemie. Maar toen dit voorjaar dan eindelijk het sein ‘weer opstarten’ werd gegeven, hebben zich weer veel petanquespelers opgegeven om mee te doen.

Vier Helmondse verenigingen schreven zich met zeven teams in en gingen sinds april met elkaar de strijd aan. Er werd een hele competitie opgezet met zowel thuis- als uitwedstrijden. De uitslagen van de voorlaatste speelronde hebben tot resultaat gehad dat het eerste Littieteam al vóór de finaleavond de kampioenstitel heeft gegrepen. Door op dezelfde avond zowel het restant van de door onweer afgebroken partij tegen Stiphout 1 te winnen, als vervolgens ook het tweede Stiphoutteam te verslaan, werd Littie 1 onbereikbaar voor de overgebleven concurrentie. De ploeg won op bezoek aan de Gasthuisstraat tweemaal met de cijfers 5-3, wat Littie 1 het kampioenschap opleverde.

Voor de finaleavond, welke om 19.30 uur aanvangt en waarbij publiek van harte welkom is, staan de volgende boulepartijen op het programma:
Littie 1 – HUAC
Littie 2 – Brandevoort
Littie 3 – Stiphout 2

Wethouder Harrie van Dijk van Sportzaken is bereid gevonden, tijdens een gemoedelijk samenzijn na afloop in de kantine van het Boulodrome, de prijsuitreiking te verzorgen.


Dit nieuwsbericht is 110 keer bekeken

X
X