Filatelistenvereniging De Helmveste organiseert een ledenbijeenkomst

Gepubliceerd op: 15 mei 2019 16:19

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Rijpelberg, Voorpagina

Rijpelberg: Op dinsdag 19 maart  om 20.30 uur organiseert Filatelistenvereniging De Helmveste een ledenbijeenkomst in Buurthuis De Brem, Rijpelplein 1 in de Rijpelberg. Op deze bijeenkomst:  Wordt een wilde veiling, door leden meegebrachte postzegels e.d., gehouden.

Verder kunnen nieuwe postzegels van Nederland en van andere landen op basis van een abonnement of in losse verkoop afgehaald worden. Voor leden bestaat altijd de mogelijkheid om ook albums, catalogi en andere attributen te bestellen, welke dan met korting worden geleverd. Ook wordt er een veiling gehouden van ca. 100 kavels. Deze worden aangeboden voor een percentage van 20 tot 25% van de cataloguswaarde. Dus ook echte koopjes.

Veel leden brengen op deze avond albums met de in hun bezit zijnde dubbele postzegels mee. Men kan deze albums inzien en tegen een bijzonder laag tarief postzegels daaruit kopen. Lege plaatsen in de eigen albums kunnen op deze wijze worden gevuld. De ervaring heeft geleerd, dat er veel “zaken” worden gedaan. Er worden er twee loterijen gehouden, t.w. de tombola waarvoor de loten gekocht moeten worden – 7 loten voor € 2,50  - en een loterij waarvoor de loten gratis worden aangeboden. Prijzen zijn uiteraard postzegels, postfris en meestal series of een tegoedbon, waartegen postzegels van bijvoorbeeld de veiling kunnen worden gekocht. Daarnaast kan er informatie worden verkregen over tekens, beeltenissen, afkomst, verkrijgbaarheid, e.d. van postzegels.

Het is echt weer de moeite waard om de bijeenkomst bij te wonen, zodat men kan overwegen lid te worden en op deze manier op filatelistisch gebied bij de tijd te blijven en uw verzameling aan te vullen.

Hoofdfoto


Dit nieuwsbericht is 75 keer bekeken

X
X