Fietsvereniging Tourclub ’81 bestaat 40 jaar!

Tourclub ‘81
Gepubliceerd op: 25 februari 2021 11:30
Gewijzigd op: 25 februari 2021 9:32

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND Tourclub ’81 is opgericht in, zoals de naam al zegt, 1981. Op 22 februari om precies te zijn. Daarmee vieren zij dit jaar hun 40e verjaardag! Tourclub ’81 is een tourfietsvereniging die in het seizoen (maart tot en met oktober) elke zondag op de racefiets eropuit trekt. Ze houden het leuk en gevarieerd door steeds te kiezen uit een divers aanbod aan routes en de snelheid aan te passen aan de getraindheid van de groep. En dat bevalt goed!

Door: Wendy Lodewijk

Opgericht door fietsvrienden
Tourclub ’81 is opgericht door een groep enthousiaste fietsvrienden, die een vast vertrekpunt hadden: bij de klok op het Bijsterveldplein. De oprichting van de club is destijds notarieel vastgelegd door het toenmalige bestuur, bestaande uit Wim Manders, Henk van Dijk, Henri Verbruggen, Frans Vogels, Dina Jacobs-Schriks, Manu Versteegh en Jan Kerren. Om de veiligheid om met een groep te fietsen te garanderen, is er toen gekozen om zich aan te sluiten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Dit is nu nog steeds het geval. 

Later werden de clubkleur gekozen: blauw. Ook deze kleur wordt nu nog steeds met trots gedragen. Uiteindelijk is in de beginperiode beslist om voortaan te vertrekken vanaf het nabijgelegen winkelcentrum Straakven aan de Geysendorfferstraat. Een vertrekpunt die zij niet meer zouden wijzigen. Daarnaast werd er een maximaal aantal leden van 50 vastgesteld. Dit om het voor iedereen veilig te houden. Door de populariteit van de club, was een aantal jaren een wachtlijst nodig. Momenteel zijn er 35 mensen lid en ook dat is een prima aantal.

Trots op 40 jaar Tourclub ‘81
De club is terecht trots op hun 40-jarig bestaan. Een opsomming van wat zij in die jaren bereikt hebben, is te lezen op hun website:
Al 40 jaar actief als tourfietsclub.
Al 40 jaar zijn enkele leden nog steeds actief lid.
Al 40 jaar organiseren wij in de maanden maart tot en met oktober iedere zondag een toertocht.

Daarnaast zijn we actief voor de Helmondse gemeenschap. De club organiseert al 27 jaar in de maand oktober een mountainbiketocht. 7 jaar geleden hebben leden van Tourclub’81 de ATB-track Bakelsbos en Jeugd ATB-track Dierdonk aangelegd. Ook het onderhoud van de tracks wordt door de club uitgevoerd, evenals de bewegwijzering naar de diverse tracks in de omgeving. Omdat het zondags erg druk is op onze route in het Bakelsbos, adviseren wij ouders met kinderen: ga naar de jeugd-ATBbaan op Dierdonk.

Tourclub ‘81 1e  sponsorfoto | F Tourclub ‘81Daarnaast zijn we actief voor de Helmondse gemeenschap. De club organiseert al 27 jaar in de maand oktober een mountainbiketocht. 7 jaar geleden hebben leden van Tourclub’81 de ATB-track Bakelsbos en Jeugd ATB-track Dierdonk aangelegd. Ook het onderhoud van de tracks wordt door de club uitgevoerd, evenals de bewegwijzering naar de diverse tracks in de omgeving. Omdat het zondags erg druk is op onze route in het Bakelsbos, adviseren wij ouders met kinderen: ga naar de jeugd-ATBbaan op Dierdonk.

Wij merken dagelijks dat wij vele Helmonders een groot plezier doen met deze activiteiten. De activiteiten en werkzaamheden worden mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. Met een kleine bijdrage is het ook voor u mogelijk de club te ondersteunen.

Tourclub ‘81 1e clubfoto | F Tourclub ‘81Viering jubileum
Dit mooie jubileum wil Tourclub ’81 uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan. Door corona is het lastig om één en ander te organiseren, toch zijn er al wat activiteiten gepland:

Op maandag 22 februari hebben alle leden een echt Helmonds cadeau gekregen van Bakkerij der Kinderen: Het Helmonds Rondje!

Op 4 juli is een rit gepland waar ze tijdens de pauze de leden trakteren op gebak.

In oktober is een feestavond gepland. Tijdens die avond worden de leden van het eerste uur gehuldigd. Zij staan nog op de afgebeelde foto uit 1981.

Ten slotte organiseert Tourclub ’81 voor alle Helmondse mountainbikers jaarlijks de Helmtocht. Dit jaar vindt die tocht plaats op 24 oktober en wordt het feestelijk aangekleed.

Kijk voor meer informatie over de club en haar jubileum op www.tc81.nl.


Dit nieuwsbericht is 368 keer bekeken

X
X