Feestelijk onthaal voor geslaagden Jan van Brabant College Molenstraat

Gepubliceerd op: 12 juni 2020 13:50
Gewijzigd op: 11 juni 2020 14:14

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Donderdag 4 juni was de dag dat eindexamenleerlingen officieel te horen kregen of ze geslaagd waren voor hun middelbare school. Traditioneel een spannend moment. Dit jaar liep het door het coronavirus anders. De eindexamens gingen niet door en de meeste leerlingen wisten eind maart al of ze het gehaald hadden of niet. Zo ook op het Jan van Brabant College vestiging Molenstraat.

Alle leerlingen werden afgelopen donderdag tussen 13.00 en 14.00 uur persoonlijk gebeld door hun mentor met de officiële bevestiging. Aansluitend mochten de geslaagden tussen 14.15 en 16.15 uur op school hun cijferlijst en vlag komen ophalen.

Ger Jan Onrust, afdelingsleider VWO en secretaris eindexamen vertelt: “Het laatste jaar van de middelbare school hoort een bijzonder en memorabel jaar te zijn voor eindexamenleerlingen. Een afsluiting van een belangrijke periode. Door de coronacrisis is er al zoveel niet doorgegaan, denk aan de buitenlandse reizen, laatste schooldag, gala. Daarom besloten we dit moment feestelijk aan te kleden. Mét inachtneming van de RIVM-voorschriften natuurlijk.”

Door de aula van de school werd een versierde route uitgezet, die leerlingen voor deze ene keer op de fiets of anders gewoon te voet mochten afleggen. Docenten en ondersteunend personeel vormden een feestelijke erehaag op 1,5 meter. Ze lieten flink van zich horen met een variatie aan muziekinstrumenten en lawaai makende attributen.

Daar kwamen de nietsvermoedende leerlingen. Eerst mavo, dan havo en tot slot vwo. Één voor één mochten ze de aula betreden. Sommigen deden dat vol bravoure, anderen waren wat overdonderd door de aandacht. Felicitaties kwamen van alle kanten, in het bijzonder van hun mentoren. Na dit ererondje op naar huis en de vlag uithangen. Welverdiend!

De leerlingen die nog niet geslaagd zijn, zetten de komende weken nog even flink de schouders eronder. Hopelijk slagen ze hierdoor alsnog en kunnen ook zij over een paar weken vol trots hun diploma in ontvangst nemen. Daarmee nemen de meeste leerlingen definitief afscheid van hun middelbareschooltijd.

Donderdag 11 juni komen de leerlingen uit groep 8 van de basisscholen kennismaken met hun nieuwe middelbare school. Op naar een nieuw, spannend en leerzaam schooljaar!

De ontvangst van de geslaagde leerlingen op school. F Jan van Brabant College


Dit nieuwsbericht is 924 keer bekeken

X
X