Familie- en Naastenraad GGZ Oost Brabant organiseert themabijeenkomst

Gepubliceerd op: 28 april 2023 11:28

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

WARANDE Verhalen met elkaar delen, steun bij elkaar vinden en kennis opdoen. Voor familie en naasten van mensen met psychische kwetsbaarheden organiseert de Familie- en Naastenraad van GGZ Oost Brabant op donderdag 11 mei een themabijeenkomst in ’t Warant in Helmond. Tijdens deze bijeenkomst wordt stilgestaan bij de vraag ‘Hoe help ik mijn naaste bij zijn of haar herstel?’

Eén op de vier Brabanders krijgt er in zijn leven mee te maken, psychische klachten. Familie en naasten kunnen een belangrijke rol spelen in het herstellen van deze klachten. Vaak zijn ze zoekenden naar de juiste vorm van hulp bieden, zowel voor hun naaste als zichzelf. De Familie- en Naastenraad wil hen graag handvatten bieden met een themabijeenkomst. Familie- en Naastenraad: “Het doel van de avond is voor ons tweeledig. Er is gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen en zo van elkaar te leren. Maar daarnaast krijg je ook informatie van deskundige sprekers die aan het woord komen. Zo vertelt directeur behandelzaken en klinisch psycholoog van GGZ Oost Brabant, Lianne Verbruggen, over de rol van naasten tijdens het herstel. En vertelt ervaringsdeskundige Elske van de Velde over haar eigen ervaringsverhaal als naaste.” De Familie- en Naastenraad organiseert daarnaast een interactieve workshop tijdens de bijeenkomst. “Waarbij we in groepen in gesprek gaan over ervaringen.”

Waardevolle avond

Dit is de tweede editie van de themabijeenkomst. Familie- en Naastenraad: “Vorig jaar hebben we deze bijeenkomst in Oss georganiseerd, waar we met veel plezier op terugkijken. De reacties van de bezoekers waren positief, ze gaven aan dat ze de avond als zeer waardevol hebben ervaren. Het delen van verhalen en kennis vergaren werkt steunend en zet je als naaste meer in je kracht. We hopen dit ook te kunnen betekenen voor de familie en naasten van mensen met psychische kwetsbaarheden in Helmond en omgeving.”

Details over de avond

Datum: Donderdag 11 mei

Tijdstip: 18.00 – 20.30 uur

Locatie: ’t Warant, Wesselmanlaan 25a, 5707 HA Helmond

Deelname is gratis maar aanmelden is in verband met de catering gewenst, via het formulier op deze website: fd8.formdesk.com/ggzoostbrabant/themabijeenkomst_naasten.


Dit nieuwsbericht is 105 keer bekeken