FairTrade en Global Goals markt gaat digitaal

Gepubliceerd op: 12 september 2020 13:15
Gewijzigd op: 10 september 2020 13:36

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Centrum: Op 25 oktober zou de 5e editie van de FairTrade en Global Goals Markt  plaats vinden in Helmond Centrum. Een markt in het teken van FairTrade, duurzaamheid, recycling en ontwikkelingssamenwerking.

Thema´s die bijdragen aan een betere wereld. Met vorig jaar oktober bijna 40 deelnemers die hun producten, projecten en organisaties geheel op eigen wijze onder de aandacht brachten bij de bezoekers van de markt. Wethouder Dortmans bracht toen een bezoek aan de markt en was onder de indruk van de initiatieven die in en rond Helmond plaats vinden en die bijdragen aan de Global Goals. Een van de speerpunten uit het coalitieakkoord van het huidige college.

Eind juli werd al bekend gemaakt dat de markt in oktober niet door zou gaan. Gezien de huidige omstandigheden rondom corona en de regels die toegepast moeten worden, is het voor de organisatie geen haalbare kaart een coronaproof evenement neer te zetten.

De FairTrade en Global Goals markt is in Helmond altijd de aftrap voor de Nationale FairTrade week. Die is dit jaar van 24 oktober tot en met 1 november.

We wilden deze week niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom organiseren we toch een FairTrade en Global Goals markt, maar dan digitaal.

Organisaties, verenigingen, stichtingen en kleine ondernemers uit Helmond en omgeving die zich inzetten voor een betere wereld en daarmee bijdragen aan de Global Goals kunnen zich met een filmpje presenteren op de digitale markt. En zo hun producten en projecten onder de aandacht brengen.

Deze filmpjes worden in de Nationale FairTrade week gepubliceerd op de Facebookpagina van de FairTrade en Global Goals markt. Zo kunnen de inwoners van Helmond en omgeving toch op de hoogte blijven van de mooie initiatieven die er zijn waarmee je kunt bijdragen aan een betere wereld.


Dit nieuwsbericht is 310 keer bekeken

X
X