Expositie Resilience Sofia Shilova

Gepubliceerd op: 18 november 2022 11:14

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Sofia Shilova is een kunstenaar uit Oekraïne en heeft 20 jaar in Charkov gewoond. Door de oorlog moest ze noodgedwongen haar huis verlaten, zonder plan en zonder kennissen in Nederland. Zo kwam ze in Helmond terecht. Nu studeert ze (online) aan de Kharkiv University of Architect Beketov in haar 4e studiejaar. Ook volgt ze creatieve 3D cursussen en animatie op het St. Lucas College in Eindhoven.

Ze is al sinds haar kindertijd bezig met creativiteit en ze heeft haar talent van haar vader gekregen. “Maar”, zegt ze, “toch denk ik dat er maar 1 procent talent is en de rest is lang en nauwgezet werken en doorzettingsvermogen. In de 5e klas van de school werd ik naar een kunstacademie gestuurd en kreeg ik 5 keer per week 3 uur les. Na de gewone schoollessen tekende ik en na 4 jaar studeerde ik af aan de kunstacademie.” Sofia Shilova vervolgde haar opleiding door naar de universiteit te gaan om animator te worden en ze begon les te geven in zandanimatie en tekenen voor kinderen. Sinds ze in Helmond is, verricht ze vrijwilligerswerk op een school met vluchtelingen en geeft ze kunstlessen.
In de tentoonstelling Resilience laat Sofia haar veelal grafische werk van voor de oorlog zien, maar ook het indringende werk dat ze heeft gemaakt sinds haar vlucht uit Oekraïne. Neemt u ook eens ‘n kijkje op het Instagramaccount van Sofia Shilova: @sofiashilovart.

Over POST#5700
Onze culturele broedplaats POST#5700 is gevestigd in het oude Postsorteercentrum aan de Watermolen wal in hartje Helmond. Met de broedplaats richten wij de blik op buiten en werken we aan kortstondige en cyclische kunstprojecten. Daarbij bieden wij intensief ondersteuning aan jong creatief talent en het vestigingsklimaat voor beeldende kunstenaars in Helmond. Ons motto: Van Voor en Door de makers. Informatie over de culturele broedplaats vindt u op sociale media en onze website www.post5700.nl.
U bent van harte welkom op de opening van deze expositie!
Opening: Zondag 20 november van 14:00 - 16:00 uur
Looptijd: 20 november 2022 – 27 januari 2023
(let op: POST#5700 is gesloten van 16 december – 9 januari)
Geopend: woensdag en vrijdag van 13:00 - 17:00 uur
Adres: POST#5700 culturele broedplaats Watermolenwal 16 5701RV Helmond (achter het oude postkantoor).


Dit nieuwsbericht is 53 keer bekeken

X
X