Expositie over digitale rechten voor jongeren geopend

Expositie over digitale rechten voor jongeren geopend
Gepubliceerd op: 28 juni 2021 14:13

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND We zijn allemaal steeds meer online. Dat geldt zeker voor jongeren. De digitale wereld heeft veel voordelen en het afgelopen jaar hadden we deze wereld hard nodig. Maar de online wereld heeft ook minder fijne kanten. Op 24 juni opende wethouder Dortmans de Digital Rights Expo in bibliotheek Helmond-Peel samen met directeur Robin Verleisdonk. Deze expositie laat de kansen en risico’s van de digitale wereld zien vanuit verschillende invalshoeken. De expositie is onderdeel van het ‘Digital Rights Programma’ waarmee de gemeente Helmond jongeren bewust wil maken van hun digitale rechten.

Digital Rights Expo gratis te bezoeken in de bibliotheek
De expositie is bedoeld om het gesprek aan te gaan over wat er eigenlijk gebeurt als je online bent, zodat jongeren hierin beter keuzes kunnen maken. Wethouder Dortmans: “We willen dat iedereen kan meedoen in Helmond. Een steeds groter deel van ons leven speelt zich af in de digitale wereld. Het is belangrijk dat iedereen zelf kan kiezen hoe deel te nemen aan die wereld. De Digital Rights Expo is een mooi initiatief om dit gesprek aan te gaan.”De expositie is gratis te bezoeken op de eerste verdieping van de bibliotheek, in de hoek die speciaal is ingericht voor jongeren.

Talkshow
Op de dag van de opening is ook een online talkshow opgenomen: de ‘You are Your Profile Talk’. In de talkshow praten jongeren en professionals over ‘digitale rechten’ en de leuke en minder leuke kanten van de online wereld. Want wat gebeurt er met onze data als we een berichtje ‘liken’ op Facebook? Hoe kan een app gratis zijn, terwijl er geld mee wordt verdiend? Wat betekent ‘alle cookies accepteren’ eigenlijk? En wat zijn eigenlijk onze mensenrechten online? De online talkshow is te bekijken via het YouTubekanaal van Bibliotheek Helmond-Peel.

Digital Rights Programma samenwerking
De expositie en de talkshow zijn onderdelen van het bredere ‘Digital Rights Programma’. Met dit programma worden in 2021 verschillende activiteiten georganiseerd om jongeren meer bewust te maken van de kansen en risico’s van de digitale wereld. Hierin zoekt de gemeente Helmond de samenwerking op met partners zoals Bibliotheek Helmond-Peel, LEVgroep, Bijzonder Jeugdwerk en scholen. Zo doen onder andere het Dr. Knippenbergcollege, het Vakcollege en de Praktijkschool via het project ‘Samen Leren met Helmond Sport’ en Stichting Expertisecentrum Antoon van Dijkschool al mee.


Dit nieuwsbericht is 2447 keer bekeken

X
X