Expositie Leo van Kraaij verlengd

Gepubliceerd op: 26 juni 2020 14:47
Gewijzigd op: 23 juni 2020 14:49

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Centrum: Afgelopen februari startte de expositie van Leo van Kraaij in de galerie van Gerard van Hal. Niet lang daarna werden we allemaal geconfronteerd met het coronavirus en de bijbehorende maatregelen. De beelden van Leo stonden er vervolgens eenzaam bij.

En daarom zijn we blij dat we mogen meedelen dat de expositie van Leo van Kraaij is verlengd. We kunnen de beelden nu nog bewonderen tot en met 30 september. Voor deze gelegenheid heeft Leo een paar beelden extra geplaatst, waarbij het totaal komt op 13 stuks. Kom gerust een kijkje nemen bij Gerard van Hal aan de Kerkstraat 46 in het centrum van Helmond, en geniet van het aanbod. Wees welkom. 

Over Leo van Kraaij

Leo van Kraaij heeft zich na een arbeidzaam leven in de wereld van dessin gestort op het maken van beelden. Van tweedimensionaal werk naar driedimensionale creaties, een nieuwe manier om zijn ideeën vorm te geven. Om het metier onder de knie te krijgen keek hij de kunst af bij meer ervaren beeldhouwers en volgde hij cursussen. In zijn begintijd heeft Leo geëxperimenteerd met verschillende materialen, inmiddels is hij verslaafd aan het werken met klei. Voor van Kraaij is klei als de spreekwoordelijke was in zijn handen. Dit materiaal geeft hem de vrijheid om vormen te creëren zoals hij dat wil.
Vooral het werken vanuit het massief, en door daar materiaal aan toe te voegen of juist weg te halen geeft Leo de creatieve ruimte om zijn beelden te construeren.
Door de beelden na het bakken te patineren zijn zijn beelden ook uitstekend geschikt om buiten te plaatsen.

De beelden die Leo van Kraaij bij Gerard van Hal exposeert zijn bijna allemaal vrouwfiguren.
Vrouwen afgebeeld zoals zij zich presenteren in het echte leven. Van de intimiteit van de douche of slaapkamer tot de openbaarheid van de straat en het strand.
Beelden die uit het leven zijn gegrepen. Leo van Kraaij exposeerde eerder onder andere in Heythuysen, Kronenberg, Deventer, Roosendaal en Helmond. Dit is de tweede keer dat Leo bij Gerard van Hal exposeert, en zijn beelden zijn er te bewonderen tot 1 juli 2020.
Gerard van Hal Fotografie bevindt zich midden in het centrum van Helmond. Het verrassend diepe pand leent zich uitstekend om kunst te laten zien. Een paar jaar geleden is Gerard van Hal begonnen met exposities van driedimensionale kunstwerken. Naast de doorlopende
foto-expositie komen de beelden hier prachtig tot hun recht.

F Gerard van Hal


Dit nieuwsbericht is 199 keer bekeken

X
X