Expositie ‘Brabantse prijs voor de R.K. schilderkunst 2020’ is te bezoeken vanaf tweede paasdag

Marianne Driessen
Gepubliceerd op: 2 april 2021 11:00
Gewijzigd op: 1 april 2021 10:45

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina
5 april tot en met zondag 9 mei

REGIO Galerij Bies in Aarle-Rixtel opent de deuren van de bovengenoemde tentoonstelling die sinds de lockdown vanaf half december gesloten waren. Het verkopen van schilderijen in een galerie valt nu onder dezelfde regels als welke gelden voor de ‘niet essentiële winkels’. Te bekijken zijn de door een vijfkoppige jury geselecteerde schilderijen van zo’n twintig inzenders.

Op 1 april bepalen deze kunsthistorici welk schilderij bekroond wordt. Het winnende werk en de kunstenaar worden op zondag 18 april bekendgemaakt. De prijs voor de winnaar bestaat uit een speciaal ontworpen penning en een mooi geldbedrag, beide beschikbaar gesteld door de ‘Stichting Sint Johannes Paulus 2’ die van deze prijs voor de schilderkunst een periodiek terugkerend evenement wil maken. De inzendingen komen dit jaar vooral uit Brabant en Limburg, maar in de komende edities is het de bedoeling er bekendheid aan te geven voor heel Europa. Een van de inzenders, Marianne Driessen, is in Laarbeek bekend van haar winkel ‘Fairyland’ in de Dorpsstraat waar ze kunstzinnige cursussen geeft in haar atelier MatriXart.

Expositie Brabantse prijs voor de R.K. schilderkunst 2020Helmonds Inferno 40x60 cm, Marianne Driessen | F Galerij Bies

Van haar is het hier afgebeelde werk waarop Aarle-Rixtelse mensen diverse herkenningspunten zullen aantreffen. Zoals onder andere het beeldje van O.L Vrouw in ’t zand, dat in de Mariakapel recht tegenover de galerie te zien is. Nog een lokaal geïnspireerd werk haar hand is ‘Helmonds Inferno’, een werk geïnspireerd door de door Hieronymus Bosch geschilderde stadsbrand van Den Bosch. Maar door dit werk goed te aanschouwen, ontwaart men zaken, zoals het brandende Speelhuis, die onmiskenbaar te associëren zijn met Helmond. Voor het bezoeken van de tentoonstelling dient men minimaal 1 dag van tevoren een tijdsslot te reserveren via 06 – 36 00 19 71. Dagelijks geopend van 14:00 uur tot 17:00 uur, maar op dinsdag gesloten. Verder gelden natuurlijk ook de coronaregels voor binnenruimten. Adres: Bosscheweg 15, Aarle-Rixtel.

Foto boven: Maria zetel der wijsheid, Aarle-Rixtel 122 x 97 cm, Marianne Driessen | F Galerij Bies


Dit nieuwsbericht is 179 keer bekeken

X
X