Evenementen stadscarnaval Helmond

Gepubliceerd op: 18 februari 2020 15:28
Gewijzigd op: 18 februari 2020 13:32

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Centrum: Nog even en dan barst carnaval weer los! Als stadsvereniging hebben de Keiebijters weer diverse evenementen op de agenda staan. Het Mizunallen-plein vormt net als voorgaande jaren het hart van alle festiviteiten. Diverse artiesten beklimmen het podium op het overdekte plein voor Hoftempel West-Ende dat vier dagen lang de centrale plek is voor alle feestvierders.

Carnavalszaterdag: openingsfestijn  en Kei-Oranjebal

Zaterdag 22 februari begint om 13.00 uur de sleuteloverdracht. Op het Mizunallen-plein draagt burgemeester Blanksma de stadssleutel over aan Prins Briek XLVII der Keiebijters en krijgen ook alle andere prinsen een replica van de stadssleutel. Vanaf 14.00 uur betreden onder andere Zanger Rens en de PartyfrieX het podium. Om 16.11 uur wordt traditiegetrouw de Kei opgegraven. Na het succes vorig jaar vindt ook dit jaar het Kei-Oranjebal weer plaats in De Traverse. Kaarten (à € 11) zijn te koop via www.kei-oranjebal.nl.

Carnavalszondag: optocht

De Grootste Optocht van het Zuiden trekt op zondag 23 februari vanaf 13.30 uur door de Helmondse binnenstad. De prijsuitreiking vindt aansluitend plaats op het Mizunallen-plein.

Carnavalsmaandag: Prijsbloaze

Op carnavalsmaandag staat Prijsbloaze op het programma. De deelnemende kapellen vullen vanaf 13.00 uur de diverse buitenpodia. Het Mizunallen-plein is aan het einde van de dag het decor voor een gezamenlijke afsluiting en prijsuitreiking.

Carnavalsdinsdag: Butskes Kroegenreundje

De laatste dag van carnaval staat in het teken van Butskes Kroegenreundje. Aan de hand van een stempelkaart trekken carnavalsvierders langs zeven cafés waar een drankje én een opdracht klaarstaan waarmee een stempel verdiend kan worden. Een volle stempelkaart levert een Butske als herinneringsspeldje op. Rond 18.00 uur sluiten alle dweilers het rondje af op het Mizunallen-plein. Stempelkaart is à €16,- te koop in de webshop op www.keiebijters.nl en is inclusief zeven consumpties.

Nieuw slotfestijn Nog inne Kei’er

Na Butskes Kroegenreundje wacht nog een allerlaatste feestje en gaan we er ‘Nog inne Kei’er’ tegenaan. Vanaf 20.30 uur luiden alle Helmondse carnavalsvierders op het Mizunallen-plein de laatste uurtjes van carnaval in. Onder andere René Karst (bekend van ‘Atje voor de sfeer’) zal zijn best doen om het Mizunallen-plein nog één keer op de grondvesten te laten trillen.

Om 23.11 uur zakt de Kei traditiegetrouw in de grond en is het weer een jaar wachten op het feest der feesten.

Kijk voor meer informatie op www.keiebijters.nl

F Keiebijters


Dit nieuwsbericht is 252 keer bekeken

X
X