Even kennismaken: Paul Lambrechts, bestuurder sector ‘Sport’ bij Wijkmanagement Helmond

Voorpagina
HELMOND Sinds de start van het Ondernemersfonds in 2013, is Paul Lambrechts algemeen bestuurder met bijzonder aandachtsgebied sector ‘Sport’. Niet lang daarna accepteerde hij de functie van penningmeester bij Wijkmanagement Helmond (onderdeel van het Ondernemersfonds Helmond). Paul is al zeventien jaar bestuurder bij RKSV Mierlo-Hout (waarvan twaalf jaar als voorzitter) en is het eerste aanspreekpunt voor ‘Sport’ bij Wijkmanagement Helmond.
Wijkmanagement Helmond is een fonds voor ondernemers uit de Helmondse wijken, maar ook voor de sectoren Onderwijs, Zorg, Detailhandel, Cultuur, Commercieel, Sport en Agrarisch/buitengebied. Het Wijkmanagement is van én voor bovengenoemde ‘trekkingsgerechtigden’. Een gedeelte van het geld dat via de belastingkas door alle bezitters/beheerders van niet-woningen wordt opgebracht, komt ook weer ten goede van de trekkingsgerechtigden.
Sportclubs hebben ook een maatschappelijke taak
Paul heeft ruime ervaring in het besturen van een sportvereniging opgedaan. “In 1976 ben ik met mijn gezin op ’t Hout komen wonen en heb ik me direct aangemeld bij RKSV Mierlo-Hout. Voetbal was en is helemaal mijn ding. In 2013 gaf Frits Rutten (parkmanager Stichting Bedrijventerreinen Helmond) in de kantine van de voetbalclub een presentatie over het Ondernemersfonds. Hij gaf aan dat er nog een bestuurslid voor ‘Sport’ werd gezocht. Ik heb me direct aangemeld omdat sport in mijn DNA zit. Ik heb lang zelf actief gevoetbald, halve marathons gelopen en zat meer dan regelmatig op de mountainbike of renfiets. Gelukkig heb ik dit ook kunnen doorgeven aan mijn zoon en twee kleinzoons die volop sporten. Dan zie je ook als opa hoe belangrijk het is, dat jong en oud in een (sociaal) veilige omgeving kan sporten. Sportclubs hebben immers niet alleen een sportieve taak, maar zijn ook van maatschappelijk belang! Je leert er samenwerken, werkt aan je sociale vaardigheden, het zelfvertrouwen groeit en sporten speelt bijvoorbeeld ook een positieve rol in de identiteitsontwikkeling en zelfstandigheid van jongeren. Deelname aan een fysieke activiteit kan helpen bij de sociale ontwikkeling, sociale interactie en integratie. Dit is overigens niet alleen voorbehouden aan sportclubs, maar ook bij bijvoorbeeld de scouting zie je dit terug.
Het is dus belangrijk om samen te zorgen voor voldoende en uitdagend bewegingsaanbod!”
Slim samenwerken
Door slim samen te werken met andere Helmondse trekkingsgerechtigden (bijvoorbeeld Sport met Detailhandel of Sport met Zorg), kunnen partijen gelden samenvoegen waardoor er meer geld beschikbaar komt voor een project of evenement. Dit zijn cross-overs en Wijkmanagement heeft al vele mooie projecten, acties en cross-overs mogen realiseren en (financieel) ondersteunen. Het zorgt er mede voor dat het fijn wonen, werken, leren, recreëren en ondernemen is in de Helmondse wijken.
Paul Lambrechts: “Ik merk dat de sector ‘Sport’ vaak gevraagd wordt om een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan. Ik zou het mooi vinden als er vanuit ‘Sport’ zelf aanvragen geïnitieerd worden en leg je graag uit waarvoor je met mij kunt schakelen. Ik adviseer en denk graag mee hoe we cross-overs kunnen realiseren. Samenwerken loont bij het aanvragen van subsidie bij Wijkmanagement Helmond. Ik nodig je dan ook van harte uit om ideeën aan te dragen voor cross-overs, om Helmond voor iedereen op sportief gebied nog mooier en/of beter te maken.”
Idee
Gaat er al een lampje branden en zie je samenwerkingsmogelijkheden met anderen voor je idee, actie of evenement? Paul gaat graag met je in gesprek om te bekijken hoe de krachten gebundeld kunnen worden en of jouw idee voldoet aan de voorwaarden van het fonds, zodat deze succesvol omgezet kan worden in een aanvraag.
Kijk op www.wijkmanagementhelmond.nl of stuur een e-mail naar: info@wijkmanagementhelmond.nl.
Dit nieuwsbericht is 85 keer bekeken
Verder in het nieuws
Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.