Even kennismaken: Monique van Ekert, bestuurder sector ‘Onderwijs’ bij Wijkmanagement Helmond

Gepubliceerd op: 10 maart 2023 9:54

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND Sinds medio 2021 is Monique van Ekert-Koene namens de sector ‘Onderwijs’ toegetreden als bestuurder bij Wijkmanagement Helmond. Monique is werkzaam als directeur-bestuurder bij B.S. Silvester-Bernadette. Wijkmanagement Helmond is een fonds voor ondernemers uit de Helmondse wijken, maar ook voor de sectoren Onderwijs, Zorg, Detailhandel, Cultuur, Commercieel, Sport en Agrarisch/buitengebied. Het Wijkmanagement is van én voor bovengenoemde ‘trekkingsgerechtigden’. Een gedeelte van het geld dat via de belastingkas door alle bezitters/beheerders van niet-woningen wordt opgebracht, komt ook weer ten goede van de trekkingsgerechtigden.

Onze stad, die maken we samen
Monique heeft ruime ervaring in het onderwijs opgedaan: “Na zo'n 10 jaar ervaring als leerkracht bij B.S. Sylvester-Bernadette, werd ik er teamleider en daarna volgde de stap naar directeur. Sinds 2014 ben ik directeur-bestuurder van B.S. Silvester-Bernadette, één van de mooiste scholen van Helmond en omgeving! Samenscholen met hoofd, hart en handen zit in het DNA van onze school. Mijn persoonlijke missie is een bijdrage te leveren aan het groeien van mensen: jong en oud, persoonlijk en professioneel. Ik doe dit door mijn steentje bij te dragen om het potentieel van anderen te benutten, talenten te voeden en mensen met elkaar in verbinding te brengen. Daar ben ik op school mee bezig en ook in overleggen met samenwerkingsrelaties met andere onderwijsinstellingen, kinderopvang, gemeente, bibliotheek, JIBB+, LEVgroep, enz. Verbinding is ook wat me aansprak, toen ik werd gevraagd voor een rol in het bestuur van Wijkmanagement Helmond. Want onze stad, die maken we samen. Mandela zei ooit ‘It takes a village to raise a child’. Het geeft voldoening dat we mensen in Helmond met elkaar in contact én in verbinding kunnen brengen.
Crossovers van onderwijs met cultuur, zorg, winkeliers, bedrijven, stichtingen en verenigingen leveren daar mooie bijdragen aan.” 

Slim samenwerken
Door slim samen te werken met andere Helmondse trekkingsgerechtigden (bijvoorbeeld Onderwijs met Detailhandel of Onderwijs met Commerciële trekkingsgerechtigden), kunnen partijen gelden samenvoegen waardoor er meer geld beschikbaar komt voor een project of evenement. Dit zijn crossovers en Wijkmanagement heeft al vele mooie projecten, acties en crossovers mogen realiseren en (financieel) ondersteunen. Het zorgt er mede voor dat het fijn wonen, werken, leren en ondernemen is in de Helmondse wijken.

Monique van Ekert: “Ik merk dat de sector ‘Onderwijs’ vaak gevraagd wordt om een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan. Ik zou het mooi vinden als er vanuit ‘Onderwijs’ aanvragen geïnitieerd worden en leg je graag uit waarvoor je met mij kunt schakelen. Ik adviseer en denk graag mee hoe we crossovers kunnen realiseren. Samenwerken loont bij het aanvragen van subsidie bij Wijkmanagement Helmond! Collega's uit de sector ‘Onderwijs’ nodig ik dan ook van harte uit om ideeën aan te dragen voor crossovers om Helmond voor kinderen, jongeren, gezinnen en families nog mooier en/of beter te maken.”

Idee
Gaat er al een lampje branden en zie je samenwerkingsmogelijkheden met anderen voor je idee, actie of evenement? Monique gaat graag met je in gesprek, om te bekijken hoe de krachten gebundeld kunnen worden en of jouw idee voldoet aan de voorwaarden van het fonds, zodat deze succesvol omgezet kan worden in een aanvraag.
Kijk op www.wijkmanagementhelmond.nl  of stuur een e-mail naar: info@wijkmanagementhelmond.nl.


Dit nieuwsbericht is 189 keer bekeken