Europees goud en brons voor
Helmondse synchroonzwemsters

Gepubliceerd op: 16 september 2022 16:33

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

De Helmondse dames Delphie Meeuws en Lineke Claessens hebben in Rome op de Europese master-kampioenschappen zwemmen goud behaald met het team van PSV synchro Team Eindhoven. De 2 Helmondse synchroonzwemsters streden met 5 teamgenoten tegen onder andere het team uit Engeland, die 2e werden en het Duitse team dat 3e werd.

Maar wat een finaledagen hebben de masters nog meer gehad. Niet alleen vanwege de faciliteiten, de fantastische sfeer met de andere Nederlandse en buitenlandse teams, maar ook qua andere resultaten.

Op zaterdag wisten Christel (uit Tilburg) en Christine (uit Eindhoven) met een heel strakke zwem hun 14e plek vast te houden in duet categorie 30+. Jisca (uit Eindhoven) en Delphie werden met een zeer synchrone uitvoering knap 9e in de 40+.
Lineke en Barbara (uit Eindhoven) konden hun ogen niet geloven toen ze na een monsterscore stegen van plek 5 naar 3 in duet 40+. Zij mochten het podium op, samen met oud-olympiërs Sonja en Bianca van der Velden (1ste). Wat een ervaring.

Op zondag werd Hilde (uit Breda) knap 15e in solo 25+ op haar eerste EK. Lineke steeg met een prachtig vertelde solo van plek 9 naar 6 in solo 40+.

En toen de groep 35+. Na een zwem op de top van ons kunnen bleken we Europees Masters Kampioen 2022! Daardoor heeft de ploeg dit jaar bij alle 4 de deelnames aan wedstrijden de 1e plek weten te behalen.

Kortom, een top jaar voor deze Helmondse synchroonzwemsters en hun team uit Eindhoven met Europees goud als kers op de taart.


Dit nieuwsbericht is 111 keer bekeken

X
X