Erfgenamen van Helmondse pianist en docent Peter Zimmerman geven Steinway aan Het Speelhuis

Gepubliceerd op: 17 juni 2019 15:22

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Centrum: Vorig jaar overleed de Helmondse musicus en muziekdocent Peter Zimmerman op 74-jarige leeftijd (1943-2018). Muziek was zijn leven en lesgeven één van zijn passies. Na zijn overlijden dachten de erfgenamen van Zimmerman na over een passende bestemming voor zijn Steinway (pianovleugel). Zij wilde dit bijzondere instrument graag beschikbaar stellen voor kunst en cultuur en hebben zodoende de Steinway aan het Helmondse theater aangeboden.

In de pleinzaal van Het Speelhuis heeft de Steinway inmiddels een prominente plek gekregen. “De pianovleugel van dhr. Zimmerman is een prachtig instrument waarmee we podium gaan bieden aan jong talent.” Jochem Otten (directeur). “Peter was een markante pianodocent waar veel vooraanstaande Helmondse musici les van hebben gehad. Het verhaal is op deze manier helemaal in lijn met waar hij voor stond. Als iemand talent had, maar dit moeilijk kon bekostigen kneep Peter bijvoorbeeld wel eens een oogje dicht want talentontwikkeling stond bij hem voorop.” aldus Jochem.

In het bijzijn van zijn nabestaanden is vandaag de Steinway onthult door een concert van de jonge Helmondse componist en pianist David Hordijk. Hij gaf een preview van zijn nieuwe album “Further”. “David is dankbaar dat hij dit mooie instrument heeft mogen inwijden, het krijgt op deze manier een nieuwe bestemming, een tweede leven. Dat is ook in lijn met mijn nieuwe album ‘Further’. Een bijzondere dag.” aldus David Hordijk. Aanwezig was ook wethouder kunst en cultuur Antoinette Maas.

Na het pianoconcert van David Hordijk is er gezamenlijk het glas geheven op het bijzondere cultuurmoment. Het Speelhuis is dankbaar dat de familie de Steinway aan hen heeft aangeboden en hoopt hiermee in de toekomst nog meer bij te dragen aan de ontwikkeling van jong talent in de stad. De Steinway zal regelmatig worden bespeeld door aanstormende pianisten.

De van oorsprong Eindhovense Zimmerman studeerde aan het Brabants Conservatorium in Tilburg en Amsterdam. Later was hij solist bij verschillende harmonieorkesten en trad hij op als begeleider van vele grote musici en gezelschappen.


Dit nieuwsbericht is 150 keer bekeken

X
X