Er liep een leeuw door de stad…

De Helmondse Musical start het nieuwe jaar met muziektheater met Er liep een leeuw door de stad…
Gepubliceerd op: 14 oktober 2021 9:13
Gewijzigd op: 14 oktober 2021 9:18

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

De Helmondse Musical start het nieuwe jaar met muziektheater

HELMOND Ze maakten al Berry, de Musical (2014), Verhaal van de Knaal (2016) en De Uitvinders van het Trainingspak (2018), maar dit keer pakt De Helmondse Musical verrassend en anders uit: met een muziektheatervoorstelling over deze roerige tijden: Er liep een leeuw door de stad… De voorstelling speelt van 2 tot en met 9 januari in theater Het Speelhuis.

Niet stilgezeten
In coronatijd zat De Helmondse Musical niet stil. De voorstelling Hotspot, Helmond in 2050 moest twee jaar op rij worden uitgesteld, maar toen het weer even mocht waren er voor vele geïnteresseerden de workshops van De Helmondse Musical Academy met onder andere Ferdi Stofmeel (bekend van onder andere Komt een man…) en Babette Labije (bekend van The Voice). Het uitstel van Hotspot maakte dat de stichting in overleg met Het Speelhuis besloot om te kijken wat er wel kon.

“Dan krijg je te maken met allerlei voorschriften en beperkingen”, aldus vicevoorzitter Audrey van den Broek. “Voor ons is dat een enorme uitdaging, maar we willen weer heel graag aan de slag. Vooral ook om de stad weer iets te geven om naar uit te kijken. Het is te lang stil gebleven in de stad.” Ook voor het artistiek team is het een bijzondere uitdaging. “Het maken van ‘Hotspot’ na zo’n heftige tijd voelde niet helemaal goed. Alsof er niets was gebeurd.

De Helmondse Musical start het nieuwe jaar met muziektheater met Er liep een leeuw door de stad…F | Tahné Klein


We wilden graag een theatraal antwoord geven op deze heftige periode”, vertelt schrijver en regisseur John van der Sanden. “En gelukkig dacht het hele artistieke team er zo over.” “Deze voorstelling wordt ook bewust voor een kleiner publiek gemaakt”, vult Bregje van Ekert aan. “En ook een aantal dingen zullen anders zijn: de voorstelling is korter, zonder pauze, met een kleiner orkest en een kleinere cast.” “Maar het wordt wel weer een mooi Helmonds verhaal… over deze coronatijd zonder dat het over corona gaat, vervolgt John van der Sanden enigszins raadselachtig. “Met de kwaliteit die je inmiddels van ons kunt verwachten. Je kunt genieten en geraakt worden door het verhaal.”

Er liep een leeuw door de stad …
“Dat verhaal is losjes gebaseerd op een gebeurtenis uit het leven van Carlo Stevens, die in de jaren dertig van de vorige eeuw in de tuin van zijn vaders slagerij wilde dieren hield en temde. Tijdens een circustour ontsnapte één van zijn leeuwen in Sittard. Wij hebben die ontsnapping naar Helmond gehaald en dat als basis gebruikt voor onze voorstelling”, verklapt John van der Sanden.

“We gaan voor onze stad weer iets heel moois maken en we zijn blij dat we dat als Helmondse Musical weer mogen doen”, aldus Audrey van den Broek. “En met kerst 2022 zijn we er ook nog eens met ‘Hotspot’.”

Meer weten? Kijk op de (vernieuwde) website: www.dehelmondsemusical.nl
Data voorstellingen: 2 januari 2022 (première) tot en met 9 januari 2022.
Kaartverkoop is gestart: www.theaterspeelhuis.nl


Dit nieuwsbericht is 975 keer bekeken

X
X