Er is een tijd van komen en gaan

Gepubliceerd op: 28 september 2018 9:00
Gewijzigd op: 27 september 2018 13:51

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Mierlo-Hout: Afscheid nemen is nooit plezierig. Zo vlak voordat Reggie Spoormakers afzwaait als regisseur en lid van de Houtse Toneelgroep is het leuk om eens terug te kijken naar al die jaren lidmaatschap. Volgens de ledenadministratie is Reggie op 1 juni 1987 lid geworden van de Houtse Toneelgroep, dat is iets meer als 31 jaar. Haar eerste rol speelde ze in het stuk ‘Als de klok waarschuwt’ in 1988 ze speelde daar Wietske, een dienstmeisje.

Haar mooiste rollen (het is lastig kiezen na zoveel jaren) zijn die van ‘Ank’ in het stuk ‘Chemie’ in 2013 en haar rol als barones in het stuk ‘Dinner for one’ in 2012. Twee hele diverse rollen waarbij het bij het ene stuk draait het om humor, timing en vooral niet lachen, en bij het andere stuk komt juist heel veel emotie kijken.

Binnen de groep vervult Reggie al sinds geruime tijd de ‘rol’ van voorzitter. Ze zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Want ook achter de schermen valt heel wat te regelen. Voordat een voorstelling op de planken staat, hebben de spelers en vrijwilligers al bergen werk verzet. Denk bijvoorbeeld aan het decor, kleding, attributen en techniek. Binnen de groep kent iedereen dan ook Reggie’s motto: ‘met d’n botte hiep d’r tegenaan’.
Al ruim 31 jaar is Reggie Spoormakers lid van de Houtse Toneelgroep. Maar er is een tij van komen en gaan en met het toneelstuk: ‘Zo zijn onze manieren’, neemt Reggie vol trots afscheid.

Over 'Zo zijn onze manieren'

De familie Stortkook heeft, op z’n zachtst gezegd, een nogal ‘aparte’ kijk op het leven. In deze familie worden goede manieren én werken verafschuwd! Iedereen leeft van een uitkering en wil dat graag zo houden. Wanneer ome Geert nogal plotseling overlijdt, begint er een fel gevecht om zijn erfenis; een gevecht dat op ’t scherpst van de snede wordt uitgevochten: ieder voor zich en elkaar niks gunnend. Oplichting, misleiding en ruzies zijn aan de orde van de dag. Tussendoor moet de familie ook nog voor oma Stortkook zorgen. Oma draagt een groot geheim met zich mee, en dat geheim heeft grote gevolgen voor de hele familie.
De Houtse Toneelgroep nodigt iedereen van harte uit om te komen kijken en genieten van deze klucht vol humor en uitgesproken figuren.

Speeldata

– Vrijdag 28 september, 20:00 uur in, Zaterdag 29 september, 20:00 uur in en Zondag 30 september 14:00 uur in De Geseldonk, Helmond

Entree & Reserveren

- Entree: € 7,50 p.p
- Online reserveren: http://www.houtsetoneelgroep.nl
- Stuur een SMS/WhatsApp bericht naar 06-12 89 57 27
- Stuur een bericht via de Facebook-pagina

De eerste regie van Reggie: 1994 Een beeld van een man

Dit nieuwsbericht is 259 keer bekeken

X
X