Er is een nieuwe mural in de maak

Gepubliceerd op: 31 juli 2020 10:30
Gewijzigd op: 30 juli 2020 14:31

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Centrum: Diverse culturele instellingen in Helmond zoals het Speelhuis, het Museum, het Kunstkwartier en het kasteel bevinden zich dicht op elkaar in het bruisende culturele centrumdeel van Helmond. De grauwe kleurloze omgeving van de onderbouw van de Traverse stond tot nu toe echter in contrast met het kleurrijke culturele leven binnen deze verschillende instanties. Daarom is deze wand (vanaf het Speelhuisplein door de tunnel tot aan Museum Helmond) door Stichting Carat uitgekozen om als geheel te worden getransformeerd in één kleurrijke mural. Het concept heeft als uitgangspunt om het levendige culturele hart zichtbaar te maken.

Abstracte vormen

De achtergrond zal bestaan uit abstracte vormen waar personen uit naar voren komen of achter verdwijnen, dit met het oog op het aankomen en vertrekken richting de culturele instellingen. Over de gehele mural worden verschillende personages afgebeeld in alledaagse en eigentijdse verschijning.  Bij iedere persoon komen daarnaast verwijzingen naar diverse Helmondse cultuur-iconen of culturele aspecten.

Vierde mural

Deze vierde Carat-mural wordt, met een oppervlakte van maar liefst 850m2, de grootste tot nu toe. Vanwege de omvang en locatie hebben Theater Het Speelhuis en Museum Helmond meegedacht over het concept. De mural wordt, net zoals de muur aan de parkweg (Ridder Hezelo van Helmond), geschilderd door de Veldhovense kunstenaars van Studio Giftig. De verwachting is dat de mural medio september volledig klaar is.

F | Wim van den Broek.


Dit nieuwsbericht is 267 keer bekeken

X
X