‘En hoe zit dat dan met juridische zaken?’

Gepubliceerd op: 8 november 2018 11:00
Gewijzigd op: 8 november 2018 10:29

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Mierlo-Hout: Het komt vaak voor dat iemand met dementie steeds meer een beroep moet doen op de partner, familie of naasten. Ook is er kans dat deze persoon afhankelijk wordt van anderen voor huishoudelijk werk, verzorging of financiële zaken. Als dit moeilijk wordt of niet meer lukt, wie behartigt dan de belangen van diegene met dementie? Op welke manier kun je wensen en behoeften laten vastleggen? Wat zijn de mogelijkheden en bij wie kun je terecht met deze vragen? Wat houden volmacht, bewind voering en levenstestament in?

Zoek je een antwoord op een van deze vragen of heb je andere vragen over juridische of financiële zaken rondom dementie? Wil je contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers of gewoon kennis maken in een ongedwongen sfeer? Kom dan op donderdag 15 november naar het Alzheimer café! Hier zal Niek Snelting, kandidaat notaris van Gerrits & Van Gulick notarissen, te gast zijn om ons wegwijs te maken in juridische en financiële aspecten.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie, in welke vorm dan ook, te maken heeft. In een ongedwongen sfeer kunt u lotgenoten ontmoeten, informatie krijgen en ervaringen delen. Elke derde donderdagavond van de maand in Zorginstelling Alphonsus, Hoofdstraat 176, Mierlo-Hout in Helmond. Als u een bezoek wilt brengen aan het Alzheimer Café kunt u op 15 november a.s. zonder aanmelding vooraf langskomen. De entree is gratis. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee, het programma start om 19.30 uur. Na de inleiding is er tijd voor een drankje. Daarna kunt u vragen stellen en in discussie gaan. Rond 21.00 uur, na de afsluiting, is er gelegenheid om nog iets te drinken en na te praten. Het Alzheimer Café sluit om 21.30 uur.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor de inwoners van Aarle-Rixtel, Bakel, Beek en Donk, Brouwhuis, Elsendorp, Gemert, Handel, Helenaveen, Helmond, Lierop, Lieshout, Mariahout, Mierlo, Mierlo-Hout, Mortel, Ommel, Rips en Stiphout.

Als u vooraf vragen heeft kunt u contact opnemen met Lies van Houtem, Stichting LEV groep Leven & Verbinden, telefoon 0492 - 59 89 89 (tijdens kantooruren).

Dit nieuwsbericht is 269 keer bekeken

X
X