En de Helmonder van het Jaar 2017 is geworden…

Gepubliceerd op: 12 januari 2018 14:30
Gewijzigd op: 12 januari 2018 17:14

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina
De sfeer zat er maandag 8 januari goed in bij de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Helmond. Het Speelhuis was tot de nok toe gevuld. Dat zorgde samen voor een daverend applaus, gevolgd door een stortbui aan glitterconfetti over de drie genomineerden voor de verkiezing Helmonder van het Jaar 2017. De breedste lach stond op de gezichten van René Coolen en Jeroen van der Heijden die namens Stichting Lambertusconcerten de juryprijs in ontvangst mochten nemen. Eerder op de avond klonk het applaus voor de Healthy Sisters. Zij wonnen de publieksprijs.

Door Aldi van Lierop

De jury had geen gemakkelijke taak, vertelde voorzitter Peter de Bruin, directievoorzitter van Rabobank Helmond. Er waren drie sterke kandidaten; voorleesbus Blikkie van de Bibliotheek Helmond-Peel, de Healthy Sisters Rachida en Najima Kharbouch en Stichting Lambertusconcerten. Peter de Bruin neemt ons in zijn presentatie mee in de afwegingen van de jury. Blikkie betekent veel voor de leesontwikkeling en het leesplezier van onze kinderen. De Healthy Sisters weten via social media ontzettend veel mensen te bewegen om gezonder te leven. Stichting Lambertus Concerten heeft zich in tien jaar tijd ontwikkeld tot hét Helmondse kunstpodium voor klassieke muziek, bereikt een breed publiek en brengt mensen tot samenwerking. Peter de Bruin: “Het is voor de 23ste keer dat we als Rabobank en gemeente deze titel uitreiken. Helmonder van het Jaar is een titel met aanzien, krijgt veel aandacht en word je gekozen, dan vervult je dat met trots.”

Explosie
Trots is het team van Stichting Lambertusconcerten zeker. “De telefoon staat roodgloeiend en we ontvangen een explosie aan berichtende via social media. Echt geweldig.” De dag erna is voorzitter en zakelijk leider René Coolen nog net zo blij als op de avond zelf. “Dit is zo’n mooie erkenning voor tien jaar hard werken en een geweldige PR-boost voor onze concerten. Die extra aandacht kunnen we goed gebruiken. We hebben voor ons jubileumjaar 2018 een fantastisch programma samengesteld waar we alle Helmonders van harte voor uitnodigen. De tijd dat je voor een goed klassiek concert naar Eindhoven of verder moet, is allang voorbij. Wij organiseren het hier. Ik zou zeggen, kijk eens naar het programma op onze website en kom genieten van al die prachtige klassieke muziek die de wereld rijk is. Gewoon in Helmond.” (www.lambertusconcerten.com).

Live in de uitzending
De Healthy Sisters waren overduidelijk de lieveling van het publiek. De enthousiaste, gezonde zussen houden via social media dagelijks contact met een nog steeds groeiende groep volgers. Die waren er maandagavond in grote getale bij via een live-verbinding met het Speelhuis. Volgers die de zussen met vlogs, blogs, projecten en een kookboek inspireren om gezond te leven en te bewegen. Wat begon met het delen van hun eigen ervaringen in de strijd tegen te veel kilo’s, is uitgegroeid tot een mooi bedrijf. De Loop gaat binnenkort bij de zussen op de thee, om te horen hoe het is om publiekswinnaar te zijn. En we rijden ook snel een keer mee met Blikkie de voorleesbus, want voor voorlezen ben je nooit te oud.

Wie krijgt de prijs in 2018?
Nu de glitterconfettie is opgeveegd en het nieuwe jaar goed is begonnen, heeft De Loop een uitdaging voor u. Eind dit jaar start de verkiezing voor de Helmonder van het Jaar 2018. Onze uitnodiging is: kijk steeds goed rond in onze stad en maak door het jaar heen een verlanglijstje met mensen waarvan ú vindt dat ze best eens Helmonder van het Jaar mogen worden. Op het moment dat de inschrijving opent, bent u er klaar voor.

Dit nieuwsbericht is 931 keer bekeken