Ellen Pels: live bij Omroep Helmond

Gepubliceerd op: 26 januari 2018 16:00
Gewijzigd op: 24 januari 2018 11:06

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Dinsdag 30 januari treedt de Zwolse jazzzangeres Ellen Pels op in grote popzaal van de Cacaofabriek, waar een live opname gemaakt wordt voor Tegen de Stroom In, het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond. Aanvang van het concert: 21.30 uur.

Ellen Pels was een eind in de vijftig toen ze in 2015 haar eerste cd ‘Late Bloomer’ opnam. Een echte laatbloeier dus. In september 2017 verscheen een opvolger met vijf zelfgeschreven songs, de ep ‘Happiness’. In de studio èn live laat Pels zich nog steeds begeleiden door een band. Ze houdt niet van half werk. Het mag dus niemand verbazen dat de begeleiding en productie onberispelijk van kwaliteit zijn.

Ellen Pels
Onder begeleiding van Juyla Lo’ko, Robin van Beek (coach The Voice of Holland), Michelle Splietelhof en Mathilde Santing ontwikkelde ze zich als artiest.

De zangeres schrijft haar eigen muziek en teksten zelf, ook al leest ze geen noten en speelt ze geen instrument. Met behulp van moderne technologieën kan Ellen met de iPad toch componeren. Door haar intuïtieve manier van componeren is vaak een niet voor de hand liggend akkoorden verloop hoorbaar.

Ellen is een jazzy singer-songwriter die zingt vanuit het diepst van haar hart. Ze weet haar liefde voor jazz muziek met de lessen van mensen zoals Paulo Coelho, Eckhart Tolle en Deepak Chopra te combineren in haar muziek. Ze noemt het ‘Spiri-Jazz’, jazzy melodieën met teksten geïnspireerd op New Age filosofen.

Haar vaste begeleidingsband bestaat uit Tony Hoyting (piano/ toetsen, Fender Rhodes), Pieter Althuis (bas/contrabas) en Joost Visser (drums). Op 30 januari is ook backing-vocaliste Inze Meijer erbij!
Het concert op 30 januari, dat deel uitmaakt van de reeks ‘Tegen de Stroom In Sessies’, zal ruim een uur duren en het eerste deel wordt live uitgezonden in het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond Tegen de Stroom In .

Publiek kan het concert gratis bijwonen. Uw aanwezigheid wordt door de muzikanten bijzonder op prijs gesteld. Graag tot dinsdag 30 januari, 21.30 uur in grote popzaal van de Cacaofabriek.

Dit nieuwsbericht is 601 keer bekeken