Eerste lustrum Groet en Ontmoetplein in Helmond-Oost

Gepubliceerd op: 23 september 2022 14:30

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-Oost, Voorpagina

Door: Henk van Dijk

HELMOND-OOST

Het Groet en Ontmoetplein is gelegen aan de Evertsenstraat 19 in Helmond-Oost en het plein is ingericht in 2017.

Bij het plein zijn diverse instellingen gehuisvest, die zich bij deze eerste lustrumviering, op 24 september 2022, willen presenteren.

Inloophuis de Cirkel
Centrum voor leven met en na kanker, dus een inloophuis voor mensen met of na kanker en hun naasten voor een goed gesprek bij een kop koffie.
Fotografieclub Helmond-Oost
Een heel enthousiaste club mensen die regelmatig van zich laten horen middels presentaties en tentoonstelling. Zij hebben nu ook een onderlinge wedstrijd uitgeschreven waarvan de uiteindelijke winnaars (m/v) op deze dag worden bekendgemaakt.

Speciaal voor de minima Zuidoost-Brabant
Zij zijn op zondag 11 september 2022 hier gestart, de stichting houdt zich bezig met armoedebestrijding om zo het leven voor de minima dragelijker te maken. Zoals onder meer door voedsel, kleding, schoeisel en huishoudelijke apparatuur te verstrekken. Ook zoeken zij donateurs van spulletjes, voedsel, kleding en dergelijke.

Speel je mee
lnzamelen van goed, volledig en bruikbaar speelgoed.
Het schoonmaken, controleren en sorteren van speelgoed. Het inpakken en maken van cadeauverpakkingen en het faciliteren van kinderfeestjes.

Woonpartners
Woonpartners heeft hier hun bijkantoor gevestigd voor de wijk Helmond-Oost ten dienste van al haar huurders.

Praatcafé
Hier vergadert de wijkraad minimaal 2x per maand. Maar het is ook als inloop toegankelijk voor de andere instellingen en verenigingen.

Repaircafé Helmond-Oost
Een bekend fenomeen in diverse wijken is tegenwoordig het repaircafé. Dit repaircafé is een onderdeel van de wijkraad Helmond-Oost.

De missie van het repaircafé is om duurzaam met materialen en grondstoffen om te gaan en spullen een tweede kans te geven. Vele mensen maken er tegenwoordig gebruik van. Waarom alles meteen weggooien, als het niet meer werkt en de kans bestaat dat het nog te repareren is?

Denk aan huishoudelijke apparatuur zoals tv’s, laptops, spelcomputers, stofzuigers en natuurlijk ook uw fiets. Witgoed zoals koelkasten of wasmachines vallen hier niet onder.

Al deze instellingen gaan hun deuren op 24 september heel ver open zetten, om u allemaal te mogen ontvangen van 12.00 tot 14.00 uur.


Dit nieuwsbericht is 77 keer bekeken

X
X