Eerste avond De Goeie To(o)n zeer geslaagd!

Gepubliceerd op: 15 oktober 2019 16:47

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Op vrijdag 11 oktober vond de eerste voorronde plaats van het Kletstoernooi De Goeie To(o)n. Dit toernooi, wat zijn negende jaargang kent onder deze naam, is bedoeld om minder ervaren kletsers de kans te geven om ervaring op te doen en om ervaren kletsers de gelegenheid te bieden om hun klets, die zich nog in de try-out fase bevindt, uit te proberen. Het biedt het publiek de kans om eens kennis te maken met kletsers die normaliter niet zo vaak op de Helmondse podia staan.

In een nagenoeg uitverkochte Zaal Phileutonia kwamen maar liefst negen kletsers in de ton. Het aanwezige publiek kwam in deze prachtige zaal prima aan haar trekken. Onder een strak geleide regie kregen alle kletsers de kans om in vijftien minuten het publiek en de vakjury ervan te overtuigen dat zij over twee weken in de finale behoren te staan. Terwijl het aanbod zeer divers was, wisten de kletsers stuk voor stuk het publiek te boeien. De avond kreeg dan ook een hoog niveau. Kapel “De Hoizeiers” zorgde er voor dat alle kletsers met goed gekozen muziek naar de ton werden begeleid.

Het niveau van de avond was hoog zodat het voor de vakjury een moeilijke klus gaat worden om te bepalen wie er over twee weken naar de finale gaat. Het publiek koos Sraar Clochard, vertolkt door Theo Nellen, als de winnaar van de eerste voorronde, waardoor hij als eerste verzekerd is van een finaleplaats op vrijdag 25 oktober.

Vrijdag 18 oktober vindt de tweede voorronde plaats. Ook daarin heeft het publiek een belangrijke stem, omdat zij ook dan bepaalt wie er rechtstreeks doorgaat naar de finale. De overige vier finalisten zullen door de vakjury aangewezen worden.

De zes finalisten zullen dan, nadat TADAA de zaal heeft opgewarmd, gaan strijden om de wisseltrofee: ‘De Goeie To(o)n’. Daarnaast zal er voor de publiekswinnaar in de finale de ‘Frans Brugmanspublieksprijs’ te verdienen zijn. Bovendien kunnen er maar liefst drie wildcards gewonnen worden voor de Keiekletsavonden.

Voor de tweede voorronde zijn nog slechts enkele kaarten verkrijgbaar. De finale is uitverkocht. Als u volgende week van de partij wilt zijn, moet u snel kaarten bestellen. Dit kan via de website: www.degoeietoon.nl

(Bron foto; Organisatie Kletstoernooi De Goeie To(o)n)


Dit nieuwsbericht is 224 keer bekeken

X
X