Eenzaamheid onder jongeren

Gepubliceerd op: 10 oktober 2020 12:01
Gewijzigd op: 9 oktober 2020 12:15

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Vanuit LEVgroep is er een nieuwe pilot gestart. MatchMentor groep voor jongeren in Helmond, voor jongeren die eenzaam zijn en graag anderen willen ontmoeten en samen leuke activiteiten willen ondernemen.

Eenzaamheid, een veel voorkomend probleem onder jongeren waar weinig over gepraat wordt. Mijn naam is Audrey van de Kimmenade en toen ik achttien jaar was, ben ik een aantal jaren erg eenzaam geweest. Omdat ik geen werk en studie had, ben ik veel vriendinnen kwijtgeraakt.

Er gingen dagen voorbij dat ik alleen contact had met mijn vriend. Geen berichtjes van vriendinnen , geen afspraken met anderen. Ik voelde me door die eenzaamheid ook ongelukkig en zelfs wat depressief. Mensen om mij heen begrepen mij niet.

Eenzaamheid is een probleem wat vele gezichten heeft en lastig te herkennen is. Daarom is het zo belangrijk om ook over onderwerpen als deze te praten. Het is belangrijk om de signalen te herkennen van iemand die zich eenzaam voelt. Mijn moeder zag de signalen en samen met haar heb ik veel gepraat en naar oplossingen gezocht.

Er zijn jongeren die zich al járen zo voelen. Dat vind ik heel erg heftig en ik wil dan ook helpen om deze jongeren weer onder leeftijdsgenoten te krijgen. Daarom is de MatchMentor groep een mooie kans voor mij als begeleider en voor de jongeren om de taboe rondom eenzaamheid te doorbreken.

In de groep komen jongeren samen om elkaar te ontmoeten en leuke activiteiten te ondernemen die door de groep zelf bedacht worden. Maar ook om te praten over de dingen die jongeren bezighouden.

De groepsbegeleiding zijn vrijwilligers vanuit het project MatchMentor, vrijwilligers die uit eigen ervaring weten hoe spannend en moeilijk het soms kan zijn om contact te maken met leeftijdgenoten. Daarom hechten we veel waarde aan het creëren van een veilige omgeving, dit doen we met elkaar.

Heb je een steuntje in de rug nodig, wil je zelf iemand ondersteunen of gewoon meer informatie? Kijk dan op onze website: www.matchmentor.nl of mail naar matchmentor@levgroep.nl.

Audrey van de Kimmende. F Match Mentor


Dit nieuwsbericht is 1123 keer bekeken

X
X