Eenzaam, maar niet alleen en niet vergeten

Eenzaam, maar niet alleen en niet vergeten
Gepubliceerd op: 30 december 2021 9:15

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Eenzaamheid is een probleem voor veel mensen. Voor anderen zijn de wintermaanden een periode van gezelligheid en huiselijkheid, maar dat geldt dus niet voor iedereen. De stichting Hulp voor Helden wil samen met partners helpen om de winterperiode voor hen een stuk dragelijker te maken en het gevoel van eenzaamheid te verminderen. Ik, zelf veteraan, neem u dit keer mee op een heel speciale missie naar een collega PTSS-veteraan.

Door: Henk van Dijk

Hulp voor Helden
Deze stichting van Hulp voor Helden heeft dit jaar met een financiële donatie het idee opgevat, om de eenzame militaire mannen en vrouwen, veteranen met PTSS, te verrassen met een kerstpakket. Het moet ze het gevoel geven, dat ze niet vergeten worden in deze dagen en voor datgene wat zij door hun uitzendingen hebben betekend voor onze vrijheid. Ik moedig de stichting Hulp voor Helden aan om met dit soort initiatieven door te gaan. Het doet zoveel goed en laat zien waar je voor staat.

Initiatief Wilbert
Dit initiatief is door Wilbert Linders (veteraan met PTSS) uit Helmond onmiddellijk opgepikt om aandacht te vragen voor veteranen met PTSS, die deze eenzaamheid dagelijks ervaren. Het is de bedoeling om deze collegae te verrassen met een kerstpakket. Hij heeft deze actie in Helmond doorgezet met een geldinzamelingsactie voor Hulp voor Helden.

Eenzaam, maar niet alleen en niet vergetenF | Jason Gerritsen


De reden
Voor mijzelf was het een reden om als veteraan deze actie te steunen en contact met hem te zoeken. Tijdens de verhuizing van opvanghuis D’n Herd naar complex 5701 aan de Kasteel Traverse, tijdens het rondbrengen van hun eerste ontbijt met wethouder Harrie van Dijk, kwam ik plots in oogcontact met een collega-veteraan met PTSS en de situatie waarin hij terecht was gekomen. Hij vertelde gelijk zijn verhaal en je kon merken dat hij er vol van zat, in de korte tijd dat we hem spraken en zijn relaas deed over zijn veteraanverleden. Hij is een van de bewoners van D’n Herd en ik heb dit bijzonder treffen voorgelegd aan Wilbert Linders en gevraagd om deze man voor te dragen voor een kerstpakket.

Aanbieden
Ik kreeg van Wilbert Linders vrij snel te horen dat ik een kerstpakket naar deze man, David, zou mogen gaan brengen. Ik was natuurlijk zeer ingenomen met dit bericht en heb dit idee over het kerstpakket aan de leiding van D’n Herd voorgelegd. De uitreiking van de kerstpakketten vindt op deze dag door heel Nederland plaats. Op vrijdagmorgen 24 december ben ik naar hem toegegaan met het kerstpakket .

Verrassing
Zo iets hebben ze bij D’n Herd dus ook nog nooit meegemaakt. Het is voor Helmond bovendien ook een unieke missie, want dit is helaas het enige kerstpakket dat ik hier heb mogen uitreiken aan een PTSS-veteraan. Het is bij hen allemaal dan ook zeer enthousiast ontvangen. David was volkomen verrast, toen hij mij in de ontvangstruimte zag staan. De overdracht van het kerstpakket was wel een beetje emotioneel, omdat je als gelijke doelgroep iets voor de ander kunt en mag betekenen. Ik hoop dat ik hem met deze actie een hart onder de riem heb kunnen steken en hem hiermee heb laten blijken, dat veteranen er voor elkaar zijn ALTIJD en OVERAL. Hij heeft met zijn zware Afghanistan- en Bosnië-uitzending ook bijdrage geleverd aan een stukje vrijheid voor ons allemaal. De slogan luidt, voor ons allemaal: vrijheid is niet vanzelfsprekend.


Dit nieuwsbericht is 774 keer bekeken