Een tuin vol belevenissen

Gepubliceerd op: 14 juni 2019 13:08

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Centrum: Een ontmoetingsplek voor bewoners, maar ook voor publiek van buitenaf. Een plek van rust waar je kunt beleven en waar je op diverse manieren ‘geprikkeld’ wordt. Zo’n plek kun je vanaf nu vinden in woonzorgcentrum Keyserinnedael. Afgelopen vrijdag werd hier de beleeftuin officieel geopend door locatiecoördinator Kim Bombeeck en burgemeester Elly Blanksma.

Met  dank aan Rotary Helmond, Gemeente Helmond, diverse andere sponsoren en vrijwilligers, die hebben geholpen met het fysieke werk, is de tuin na een jaar een feit. “Ik had nooit durven dromen dat het zo mooi zou worden”, vertelt Kim enthousiast. “We hebben veel hulp gehad van onze sponsoren. Met name Wim Swinkels van de Rotary Helmond heeft me geholpen om mijn kijk te verbreden op wat we met de tuin zouden kunnen bereiken.”

In de tuin vind je een klankenwoud, fluitende vogels dankzij een geluidsinstallatie, fijne wandelpaden en verschillende soorten kruiden, die gebruikt kunnen worden in de keuken van Keyserinnedael.

Voor iedereen

Hoewel de beleeftuin een aanwinst is voor de bewoners, is het ook zeker een aanwinst voor de buurtbewoners en andere instellingen. Zo wordt er gekeken naar een samenwerking met het IVN om workshops te organiseren zodat er volop gebruik wordt gemaakt van de nieuwe tuin, maar ook het organiseren van andere kleinschalige evenementen zoals een high tea of bezoeken van basisschoolleerlingen staan zeker op de planning.

Het allerbeste kunt u gewoon langsgaan en zelf zien wat er allemaal te beleven valt!


Dit nieuwsbericht is 1205 keer bekeken

X
X