Een trend: Grassen zijn in! Een IVN-cursus bestaande uit 4 workshops

Gepubliceerd op: 18 maart 2018 11:02

Nieuwsbericht door: Christel Sanders

Helmond:Vroeger werden bijna alle grassen bestempeld als onkruid! Tegenwoordig staan in elke TRENDY tuin wel een paar pollen gras. Ken je het verschil tussen grassen en schijngrassen? Nee? Ton Hermans van IVN-Veghel geeft in een reeks van 4 bijeenkomsten uitleg hierover. Hij zal jou als plantenliefhebber helpen bij het leren kennen en onderscheiden van grasfamilies.

We starten deze cursus met een informatieavond over schijngrassen op donderdag 24 mei om 20 uur. Plaats: IVN-Trefpunt de Koekoek in Speeltuin Helmond West (Arbergstraat 85, 5707 TK Helmond).
De zaterdag daarna (26 mei van 9-12 uur) gaan we naar buiten en proberen we de schijngrassen te herkennen.
De andere data zijn:

Donderdag 14 juni van 20.00-22.00 uur theorieavond grassen en vervolgens op zaterdag 16 juni van 9.00-12.00 uur weer een excursie.
Ditmaal gaan we speuren naar grassen. De excursies zijn in de buurt van Helmond.

Grassen zijn overal: in het gazon, in een park, in de wei, in hooilanden, in de berm, in ruigtes, op het voetbalveld. Ga je naar ‘buiten’ om van de natuur te genieten, dan kom je ongetwijfeld grassen tegen. Grassen behoren tot de onbekendste en toch door alle mensen gekende plantensoorten, maar vaak lopen we er achteloos aan voorbij. Twee dingen over grassen die we nu al prijsgeven:

1.Er zijn heel veel verschillende soorten grassen en 2. Grassen bloeien ook.

Ben je geïnteresseerd?
Aanmelden kan vanaf nu tot 17 mei bij Setty Vos, tel. 0492-545649 of setty_vos@hotmail.com
Minimum aantal deelnemers 10, maximum 20
Kijk voor meer info op de site www.ivn.nl/helmond

Dit nieuwsbericht is 455 keer bekeken

X
X