Een spannend en kleurrijk spektakel

Gepubliceerd op: 31 mei 2018 14:11

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Op zaterdag 2 en zondag 3 juni is het weer zover: het Drakenbootfestival in Helmond! Voor het vierde jaar op rij zal er op het kanaal een sportieve strijd losbarsten tussen verschillende teams van bedrijven en clubs. Zij zullen racen in de kleurrijke en originele drakenboten.

Drakenbootracen is een echte teamsport. Een boot bestaat uit 16 pedelaars en 1 trommelaar. De trommelaar geeft het tempo en het ritme aan. Dit wordt dan overgenomen door de voorste 2 peddelaars en de rest moet het ritme volgen. De organisatie zorgt op elke boot voor een ervaren stuurman of -vrouw die achter op de boot staat en het team instrueert en begeleidt.

Net als vorig jaar zijn er ook dit jaar weer goede doelen die gesteund worden. Mede door de opbrengsten van de Drakenbootloterij en van het festival, kan Rotaryclub Helmond Regio deze doelen steunen. Dit jaar zijn dat: MKids Helmond, Ready to rock Helmond, Stichting Speel je mee, Jeugdcircus Jacona en Helmondse Reddingsbrigade De Reddingsklos. Op zaterdag zullen om 11.00 uur de eerste teams de strijd op het water met elkaar aangaan.

Foodstock

Dit jaar zal Foodstock zich aansluiten bij het Drakenbootfestival! Foodstock staat bekend als hét foodtruckfestival: Tientallen foodtrucks zullen opgesteld staan op het festivalterrein. Van paella tot friet; er is voor ieder wat wils. Ook voor de kleintjes is er van alles te beleven. Zo wordt er een spelletjesparcours georganiseerd vol leuke activiteiten. Ook kunnen de kinderen op het Havenpark meedoen met verschillende oud Hollandse spellen zoals sjoelen, mega 4 op een rij, stokvangen, ringwerpen etc. etc. Ook kunnen ze zich laten schminken of zich lekker uitleven op een interactief springkussen.

Live Optredens

Op alle drie de dagen zal er live muziek aanwezig zijn. Zo speelt op zaterdag het jazz en dixieland orkest de “Efkes Anders Jasskapel” en de hofkapel van De Spurriezeiers uit Stiphout op het parcours van de Drakenbootraces.

Op zondagmiddag waant het festival zich in mediterrane sferen met Salsa groep de Brandeleros uit Brandevoort en zal ook de Satu Feestkapel uit Breda optreden.

Voor het hele programma en meer informatie kunt u kijken op: https://drakenbootfestivalhelmond.nl/

(foto: Wim van den Broek)

Dit nieuwsbericht is 484 keer bekeken

X
X