Een sieraad voor modern onderwijs

Gepubliceerd op: 20 juni 2018 15:23

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Helmond-Oost, Voorpagina

Helmond: Eind 2017 stemde de gemeenteraad van de gemeente Helmond in met de ontwikkeling van Sport- en Beleefcampus De Braak. Twee schoolgebouwen van OMO Scholengroep Helmond gaan deel uitmaken van deze unieke campus. Het Dr.-Knippenbergcollege verhuist begin 2021 als eerste naar de nieuwe omgeving. Onlangs is de architect gekozen en daarmee kunnen we nu al meer delen over het gebouw, dat met recht een sieraad voor modern onderwijs genoemd mag worden.

Een verrijking voor de stad

De selectieprocedure is zorgvuldig geweest en is begeleid door een externe organisatie. Het concept van RoosRos Architecten sprak uiteindelijk het meest aan. Rector Hans Schapenk van OMO Scholengroep Helmond: “Hun plan van aanpak voorziet in een onderwijsgebouw dat functioneel en eigentijds is, een prikkelende en inspirerende omgeving die de campus verrijkt, een thuis waar onze leerlingen en medewerkers trots op kunnen zijn. Een concept waar we nu al bijzonder enthousiast van worden. We kijken er nu al naar uit om op de campus tegemoet te komen aan de behoeftes van deze tijd.”

Het p plan van aanpak van RoosRos Architecten, voorziet in een onderwijsgebouw dat functioneel en eigentijds is, een prikkelende en inspirerende omgeving die de campus verrijkt, een thuis waar leerlingen en medewerkers trots op kunnen zijn.

Het nieuwe gebouw

Veel details moeten nog worden ingevuld, maar vast staat dat we een gebouw realiseren in de hoek van de Rembrandtlaan en de Zuid-Willemsvaart, waar nu nog velden van voetbalvereniging RKSV Mulo liggen. Het wordt nadrukkelijk geen massief blok dat in de hoek wordt gepositioneerd, maar een eigentijds en transparant gebouw midden in de ruimte. Architect Martijn van Leeuwen: “Het wordt een functioneel, gezond, toekomstgericht schoolgebouw. Rondom een centraal hart met een hoge vide, de centrale ontmoetingsplek, komen drie brede armen waar plaats komt voor klaslokalen, werkpleinen en - ateliers, leerlabs, een auditorium en tal van andere functies. Tussen de drie armen ontstaan pleinen voor de entree, de fietsen en een groene omgeving voor recreatie.” Uiteraard zijn er straks optimale verbindingen met andere voorzieningen op de campus, zoals de multifunctionele accommodatie voor onder meer Helmond Sport en de Praktijkschool Helmond.

Dit is de toekomst

Dit is de toekomst, hier gaat het naartoe. Slim samenwerken, onderwijs in een nieuw jasje, spannende technologieën betrekken, muren slechten tussen de wereld binnen en buiten het klaslokaal. We gaan een droom realiseren op De Braak. Nieuwe leerlingen en de huidige jongste klassen gaan hier straks allemaal van profiteren. De bouw start in september 2019.(bron foto's; RoosRos Architecten)

Dit nieuwsbericht is 879 keer bekeken

X
X