Een resultaat om trots op te zijn: Rood-Wit ’62 is KNVB|ARAG Fairplay gecertificeerd

Gepubliceerd op: 26 september 2019 11:04

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Rijpelberg, Voorpagina

Helmond: Als amateur club een professioneel scheidsrechters beleid voeren. Dat is vanaf nu het geval bij voetbalclub Rood-Wit ’62 uit de Rijpelberg. De voetbalclub is, als eerste club in de regio,  een KNVB|ARAG Fairplay gecertificeerde voetbalclub.

Dankzij de scheidsrechters commisie bestaande uit John Quigley, Ruud Bressers, Vincent Neijts, Carlo Löbbes, John Braat, Wilfred Mansvelders en Henrie Krikken is dit mooie resultaat behaald: “We hebben samen met het team heel hard voor gewerkt om dit te bereiken. Het is een echte teamprestatie”, vertelt John Quigley (Coördinator). Volgens Jan Siebelink van de ARAG heeft Rood-Wit ’62 veel gedaan om dit resultaat te behalen.

De leeftijd van de jeugdscheidsrechters bij Rood-Wit ligt tussen de 13 en 17 jaar. Het was een genot om het enthousiasme te zien van deze jongeren Ook zijn er jongens opgenomen in het ambitieus programma scheidsrechters van de KNVB. Er zitten echt talenten tussen die al KNVB scheidsrechter zijn op deze jonge leeftijd.

KNVB|ARAG Fairplay gecertificeerd

ARAG heeft het KNVB|ARAG Fairplay certificaat opgezet om het respect terug te krijgen voor de scheidsrechter. Van ARAG ontvangt de club een Fairplay certificaat en een grote tas met officiële scheidsrechters shirts omdat ze gecertificeerd zijn. Deze officiële shirts zullen voor nog meer respect zorgen. Ze werden gelijk aangetrokken en dat resulteerde in bijgaande foto. Al met al is dit een grote prestatie voor deze club uit de Rijpelberg en kunnen ze trots op dit certificatie zijn

Vorig jaar zijn er bij de KNVB 624.000 wedstrijden gespeeld door een 3000 clubs. Dankzij de scheidsrechters konden deze wedstrijden gespeeld worden want zonder scheidsrechters zijn er geen wedstrijden.


Dit nieuwsbericht is 830 keer bekeken

X
X