Een-op-een rondleiding door het onderwijs van Vrije School Peelland

Gepubliceerd op: 20 november 2020 11:04

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen


Helmond: Ben je op zoek naar een hele fijne basisschool voor je kind(eren)? Een school die kinderen cognitief uitdaagt werkend vanuit inventiviteit, originaliteit en creativiteit? Zoek je een school waar kinderen hun persoonlijkheid kunnen ontplooien? Maak dan eens kennis met onze school! Op woensdagmiddag 25 november nemen we heel graag de tijd om je een-op-een te vertellen over de manier waarop wij willen werken met jouw kind! Vraag je rondleiding aan op www.vrijeschoolpeelland.nl, of bel 0492-547628.

40 jaar vrijeschoolonderwijs in Helmond
Al 40 jaar ontdekken en ontwikkelen we talenten bij kinderen. In de peuter- en kleuterklassen spelen en werken we naar hartenlust met natuurlijke materialen. Door te spelen en te bewegen, door liedjes, spelletjes en verhalen wordt de basis gelegd voor ‘een leven lang veel willen leren’. Gedurende de basisschooltijd komt alle leerstof voorbij die de kinderen nodig hebben om later naar het voortgezet onderwijs te gaan. Daarnaast doen we nog heel veel meer. De kinderen spelen toneel, maken muziek, tuinieren, metselen, werken in de houtwerkplaats, schilderen, handwerken, doen euritmie en beleven intensief de seizoenen en de natuur. We sluiten hierbij aan bij de leeftijdsfasen van de kinderen en brengen de leerstof tot leven. We motiveren en stimuleren, zodat de kinderen werkend met hun hoofd, hun hart en hun handen kunnen uitgroeien tot zelfbewuste mensen die hun weg door het leven vinden!

Kindercentrum de Kindertuin
Natuurlijk kun je ook terecht voor kinderopvang en kan je kind bij ons naar de peutergroep. Dagopvang Hazeltje en de peutergroepen Hompeltje en Pompeltje bieden een warme en rustige omgeving waar kinderen samen spelen onder de hoede van gediplomeerde leidsters. Spelen, zingen, broodjes bakken, knutselen en lekker naar buiten! Het samen eten en drinken is elke dag weer een moment van aandacht en rust; ook later, in de basisschool en bij de buitenschoolse opvang! Het vaste ritme in de peutergroep en de dagopvang biedt de kinderen vertrouwen, waardoor ze zich optimaal kunnen ontwikkelen totdat ze dan eindelijk 4 jaar zijn en naar de ‘echte school’ mogen, waar we werken met een continurooster. Voor buitenschoolse opvang is je kind van 4 tot en met 12 jaar daarna van harte welkom bij De Boomhut.

Kom eens langs
Wil je ook kennismaken, sfeer proeven en zien hoe fantastisch onze kinderopvang en ons onderwijs zijn? Dan nodigen we je heel graag uit op woensdag 25 november! We leiden je rond door de school en natuurlijk laten we onze ‘groene’ speelplaatsen met de door kinderen gemaakte bouwwerkstukken zien.

Je bent van harte welkom op woensdag 25 november. Reserveer een tijdslot (14.00 tot 15.00 óf 15.00 tot 16.00 uur) en bezoek aanstaande woensdagmiddag onze school; laat je positief verrassen!


Dit nieuwsbericht is 152 keer bekeken

X
X