Een nieuwe dirigent voor en een concert van het Helmonds Slavisch Koor

Gepubliceerd op: 20 januari 2023 13:48

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND
De Oekraïense Kerst – 7 januari – en het Oekraïens Nieuwjaar liggen achter ons. Het traditionele kerstkerstconcert van Helmonds Slavisch Koor ging dit jaar niet op de gebruikelijke wijze door. Het aantrekken van een nieuwe dirigent lag hieraan mede ten grondslag.

HSK is dan ook blij iedereen uit te kunnen nodigen voor het concert waarin de nieuwe dirigent de Helmondse liefhebbers van Slavische liederen kennis laat maken met haar vakmanschap. De dirigent Natalia Tretiakova, afkomstig uit Moskou maar alle lange tijd woonachtig in Nuenen, is afgestudeerd aan de muziek-hogeschool als pianiste en haalde daarna een pedagogische graad voor pianobegeleiding en koordirectie aan de muzikale pedagogische universiteit Moskou.

In de regio heeft zij op verschillende manieren al jarenlang haar talenten ten dienste van koren gesteld en met verschillende koren concerten verzorgd, zowel als dirigent als begeleidster op de piano. Tijdens het aanstaande concert brengt het koor diverse liturgische gezangen en volksmuziek ten gehore; een enkel kerstlied zal daarbij niet ontbreken. Het zijn liederen gebaseerd op het Oud-Kerkslavisch en komen uit Oekraïense vieringen. Het zijn werken van grote componisten uit de diverse landen waar de Slavische taal voertaal is.
Als afsluiting zingt het koor Molitva za Oekraïna, gebed voor Oekraïne, hetgeen speciaal aan het Helmonds Slavisch Koor is opgedragen in het verleden.

Wanneer: 22 januari 2023
Waar: Bethlehem kerk - Helmond
Aanvang: 15.00 uur
Entree : gratis
Dirigent: Natalia Tretiakova


Dit nieuwsbericht is 87 keer bekeken