Een lang gekoesterde wens voor Valkenhaeghe gaat in vervulling

Gepubliceerd op: 17 mei 2019 14:51
Gewijzigd op: 20 mei 2019 14:48

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Helmond-West, Voorpagina

Helmond-West: Eindelijk is het zo ver: een hellingbaan bij Hospice en Logeerhuis Valkenhaeghe. Voortaan kunnen ook rolstoelen, rollators en mensen die slecht ter been zijn via de hoofdingang naar binnen.

Met de inzet van enkele vrijwilligers van Valkenhaeghe, een financiële bijdrage van Rabobank Helmond, woningcorporatie Wocom en zeker niet te vergeten de medewerking van de monumentencommissie en Welstand en Stichting vrienden van Valkenhaeghe, , gaat een lang gekoesterde wens van Hospice en Logeerhuis Valkenhaeghe in vervulling: een hellingbaan bij de ingang.

De wens voor een hellingbaan dateert al uit 2011. In september 2018 werden de plannen nogmaals tevoorschijn gehaald en werd het een project vanuit Rabobank Helmond in nauwe samenwerking met een vrijwilliger van Valkenhaeghe opnieuw opgepakt en met succes dit keer. “de betrokkenheid bij het welzijn van de gasten van Valkenhaeghe is enorm groot”; aldus Anita Schavemaker, algemeen directeur/ bestuurder Sint Annaklooster. Ellen van Kollenburg, Rabobank Helmond: “In 2017 is via de kerstwensenactie de wens ingestuurd voor de hellingbaan. Wat een prachtig initiatief! Rabobank vindt het vooral fantastisch dat deze wens nu door de samenwerking tussen verschillende partijen in Helmond vervuld kon worden.”

Binnen Valkenhaeghe wordt gezorgd voor logeergasten en voor mensen in de laatste fase van hun leven. Het welzijn van de gasten staat voorop. Een hellingbaan bij de vooringang vergroot de toegankelijkheid van de locatie.

Op donderdag 23 mei a.s. vindt om 14.00 uur de feestelijke opening van de hellingbaan plaats bij Hospice en Logeerhuis Valkenhaeghe.


Dit nieuwsbericht is 934 keer bekeken

X
X