Een kleinschalige, geborgen woongemeenschap voor bijna iedereen met een zorgindicatie, ontvangt een waakmand van Monuta Magis

waakmand van Monuta Magis
Gepubliceerd op: 20 maart 2021 11:00
Gewijzigd op: 18 maart 2021 15:41

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

AARLE-RIXTEL Wonen in een vriendelijke, warme en veilige omgeving in het hart van Aarle-Rixtel. In een rijksmonument met een rijke historie en stijlvolle uitstraling dat tot voor kort dienst deed als Ursulinenklooster. Met winkels, horeca en voorzieningen in de buurt en omringd door alle persoonlijke zorg die u nodig heeft, 24 uur per dag.

Dat is wonen in de Pastorie, een kleinschalige, geborgen woongemeenschap. Een omgeving waar voldoende tijd en oprechte aandacht centraal staan en waar u als bewoner zelf de regie hebt. De medewerkers zijn geselecteerd op hun passie voor het vak en hun liefde voor de medemens. Samen creëren zij een veilig en warm thuis om de bewoners een aangenaam leven bieden. Daar staan zij voor.

Onder begeleiding worden activiteiten verstaan waarmee iemand wordt ondersteund bij het uitvoeren van algemene dagelijkse levensverrichtingen. Ook voor het aanbrengen en behouden van structuur in en regie over het persoonlijk leven. Begeleiding bij de Pastorie is er op gericht om de zelfredzaamheid van de bewoner te behouden of bevorderen. Ook de zorg in de laatste levensfase kunnen zij bieden.

Vanuit deze visie sluit Monuta Magis aan middels het overhandigen van een waakmand. De waakmand is een mand met allerlei artikelen erin die kunnen helpen om de laatste dagen zo aangenaam mogelijk door te brengen. Zo helpen de vrijwilligers van hospices om (toekomstige) nabestaanden tijdens het waken te steunen en hen bij te staan. “Wij vinden het bijzonder waardevol dat we in deze kwetsbare tijd een waakmand kregen van Juliette Magis (Monuta Magis), hier zijn we erg blij mee. De waakmand is een mand gevuld met allerlei artikelen die naasten informatie, ontspanning en (h)erkenning van emoties biedt.” De reacties die daarop volgden waren eveneens hartverwarmend: “Mooi gebaar naar een familie toe die bij een geliefde waken. De inhoud is met zorg gekozen. Het is fijn om het ‘verschil’ te kunnen maken. Dat is ook de Monuta Manier.  


Dit nieuwsbericht is 277 keer bekeken

X
X