Een Havenpark vol Goeikes

Gepubliceerd op: 6 december 2018 12:31

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Centrum: Het Havenpark in Helmond is de hele maand december omgetoverd tot een plek vol ‘Goeikes’. Het merendeel van de foto’s, gemaakt voor het boek “Goeikes -Helmonders in beeld” is daar deze maand te zien. De expositie is bedoeld voor mensen uit Helmond en daarbuiten en laat zien wat de stad bijzonder maakt: haar inwoners.

Gemêleerd gezelschap

Wie door de expositie loopt, ziet mensen uit alle lagen van de bevolking. Dit omdat alle wijken apart vertegenwoordigd zijn. Van het chique Dierdonk en Brandevoort tot volksbuurten als de binnenstad en Helmond Oost. Een feest van herkenning voor de inwoners van de stad en een goede indruk voor de bezoekers van daarbuiten.

Feestdagen

De organisatie koos bewust voor een expositie tijdens de feestdagen in het centrum van de stad. Op deze manier hoopt zij een breed publiek te trekken. Naast evenementen als de schaatsbaan en het feest van Sinterklaas is de tentoonstelling goed te combineren met Sint en Kerstaankopen. De expositie is in de openbare ruimte, gratis toegankelijk en zichtbaar vanaf meerdere wegen. Diverse kroegen en restaurants bieden uitzicht op het park.

Over ‘Goeikes – Helmonders in beeld’

Het project ‘Goeikes – Helmonders in beeld’ startte ruim 1,5 jaar geleden. Binnen het project zijn de 13 wijken van de stad vastgelegd. De focus lag hierbij op de Helmonders zelf, de zogenaamde Goeikes. Naast negen professionele fotografen is het project aangevuld met enthousiaste amateurs, waaronder leerlingen van een basis- en middelbare school uit Helmond. Stichting Goeikes presenteerde in het eerste weekend van november het resultaat van deze inspanningen in de vorm van een luxe fotoboek. Dat boek is onder andere te koop bij boekhandel de Ganzenveer, VVV Helmond en de Museumwinkel.

De expositie loopt van 30 november 2018 tot en met 6 januari 2019.

Dit nieuwsbericht is 495 keer bekeken

X
X