Een 10 voor de jeugd!

Gepubliceerd op: 3 juni 2020 13:44
Gewijzigd op: 3 juni 2020 13:47

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond:  De gemeente Helmond, de Peelgemeenten (Deurne, Someren, Asten, Gemert-Bakel en Laarbeek) en Dommelvallei + (Nuenen, Son en Breugel, Waalre en Geldrop-Mierlo) vormen vanaf heden een nieuwe inkoopregio voor de inkoop van jeugdhulp, genaamd: Een 10 voor de jeugd! Het doel? Het verschil maken voor jeugdigen en gezinnen.

Een goede samenwerking is de sleutel tot goede jeugdhulp

Samenwerking tussen gemeenten is noodzakelijk; daarom is ook in de Jeugdwet de noodzaak hiervan benoemd. Door samen te werken borgen de tien gemeenten de kwaliteit en continuïteit van de zorg aan kinderen die jeugdhulp nodig hebben. Deze samenwerking zorgt er ook voor dat ze nog meer maatwerk kunnen bieden aan hun inwoners. Om gezamenlijk het verschil te maken voor inwoners staan in de inkoopstrategie vier uitgangspunten centraal: passende hulp, tijdige hulp, kwaliteit en betaalbaarheid.

Succesvol: intensieve samenwerking met zorgaanbieders
Verschillende doelgroepen binnen de jeugdhulp vragen om een verschillende aanpak. Ieder gezin of kind heeft iets anders nodig. Daarom zijn ook verschillende samenwerkingen met zorgaanbieders nodig. Wat voor samenwerking er ook is, dit vergt altijd een continue dialoog tussen de verschillende partijen. Ieder met zijn eigen belangen en zorgen. Alle tien de gemeenten in de nieuwe inkoopregio vinden dat van groot belang, en investeren daar met deze nieuwe samenwerking dan ook in. En dat loont: zorgaanbieders voelen zich gehoord en waarderen de samenwerking. Er wordt gewerkt vanuit ‘de bedoeling’, waarbij de hulp aan het kind en gezin centraal staat.

De samenwerking 10 voor de jeugd staat! De komende periode wordt de inkoopstrategie verder uitgewerkt, gezamenlijk met de zorgaanbieders. Zodat alle partijen samen op een efficiënte manier kwalitatief goede en passende zorg kunnen bieden aan de inwoners.


Dit nieuwsbericht is 240 keer bekeken

X
X