Eef Luijben nieuwe koning St. Catharinagilde

Gepubliceerd op: 15 juli 2019 13:58

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Voorpagina

Helmond: Op zondag 14 Juli 2019  is Eef Luijben de nieuwe koning van  het St. Catharinagilde geworden. Eef is 74 jaar en sinds 1966 gildebroeder bij het Catharinagilde. Het was een zeer spannende schietwedstrijd waarbij Eef bij het 159e schot de vogel in tweeën schoot en deze naar beneden viel. Eef is woonachtig in Stiphout en heeft binnen het gilde tal van functies uitgeoefend. Lang is hij Oude Deken(voorzitter) geweest van het gilde.  Hij is nu voor de 4e maal koning van het gilde en kent dus het klappen van de zweep.

Ere-schutter werd gildezuster Jolanda Kampert die bij het 130e schot de vogel afschoot.
Het Catharinagilde mocht zich tijdens het schieten verheugen in veel belangstelling van de buurt en de vaste ‘gildebezoekers’ Voor het schieten maakte het gilde een korte rondgang door de wijk om de buurt te attenderen op het feit dat het koningschieten zou gaan beginnen. Het gilde deed dat voor de 2e keer. Voorzitter Ron Peters; “wij hebben een prima Koning die weet wat er van hem verwacht wordt en onze ereschutter is onze gildezuster Jolanda Kampert die bijzonder trots is dat ze dit jaar het ere-kruis wist te winnen”. Het Catharinagilde is een sterk groeiend gilde van met name jeugd en dat geeft een goed gevoel voor de generatie die gaat komen.
Het gilde heeft de nieuwe winnaars in het zonnetje gezet en nog enkele uurtjes dit jaarlijks hoogtepunt gevierd bij de gildekamer te Binderen.

Nadere informatie: www.catharinagildehelmond.nl

Michael Rieter (links) en Jolanda Kampert (rechts)

Dit nieuwsbericht is 544 keer bekeken

X
X