Echtscheidingsdilemma’s 7: Beloftes aan kinderen

Gepubliceerd op: 6 juni 2019 11:25
Gewijzigd op: 6 juni 2019 13:48

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Elke twee weken wordt er in Weekkrant de Loop een echtscheidingsdilemma met u gedeeld. Hierop kunnen de lezers een reactie of advies geven. Om uw geheugen op te frissen, wordt het eerste dilemma hieronder nog een keer beschreven met enkele reacties van de lezers:

Dilemma 7: Beloftes aan kinderen
Mijn ex is na onze relatiebreuk van een paar weken geleden naar de camping vertrokken tot hij een eigen woning heeft. Hij komt mijn dochter netjes ophalen en weer terugbrengen. Omdat we tijdens ons huwelijk veel schulden hadden, waarvan we nu ieder de helft nog hebben, ken ik zijn werkeloze financiële situatie. Nu heeft hij aan ons dochtertje van 5 verteld dat hij een paardje voor haar heeft gekocht. Inmiddels is ze al een keer of zes bij hem geweest maar steeds is er een reden waarom ze het paard, haar paard niet kan zien. Het staat binnen, de boer is niet thuis. Het is naar de hoefsmid of wat dan ook. Ik geloof hem niet en ik ben bang dat mijn dochter beschadigd raakt door zijn belofte. Wat kan ik doen?

Reacties

Wat een dilemma! Zou het helpen als je aan je dochter vertelt dat het niet waar is? Het zou kunnen dat ze je niet gelooft, maar dan heb je het in elk geval wel gezegd! Succes.
Groetjes Hannie

Wat je dochter meemaakt is niet fijn. Het schaadt haar vertrouwen in beloftes en haar vader. Helaas kun jij die pijn niet weghalen, het is iets dat ze zelf zal moeten ondergaan hoe erg het ook klinkt. Ze leert daarmee wat ze wel en niet van haar vader moet geloven en leert er daardoor mee omgaan. Wat je wel kunt doen is er voor haar zijn en haar laten vertellen als ze die behoefte heeft. Een tip daarin is om goed te luisteren en het niet te versterken door haar pijn te bevestigen. Als je zegt dat het inderdaad heel erg is, dan voelt dit als een versterking van haar verdriet en wordt het nog groter. Ik snap dat het ingewikkeld is en misschien kan een gezins- en jongerencoach van de gemeente je hierbij helpen als je het moeilijk vindt of als de situatie moeilijk blijft. Ik wens je veel sterkte en hoop dat jij er altijd voor je kind kan zijn op een fijne manier, zonder loze beloftes.
Anoniem.

Het is wel begrijpelijk dat je ex je dochter iets wil geven. Misschien heeft hij wat meer tijd nodig. Je zou het op zijn beloop kunnen laten. Kinderen kunnen vaak wel wat hebben, ik vraag me af of een kind van een teleurstelling echt beschadigd. Geef hem en elkaar wat ruimte. Tijd heelt alle wonden!
David.

Dilemma 8: fout
Help, ik weet niet wat ik moet doen! Ik heb een fout gemaakt die me misschien mijn huwelijk kost. Ik heb enorm veel spijt en vind het een ontzettend domme actie. Toen mijn man op zakenreis was, heeft zijn beste vriend een nacht bij mij geslapen. Ik ben bang dat hij erachter komt en ons huwelijk beëindigd. De andere kant is dat ik me zo schuldig voel dat ik hem niet eens meer aan durf te kijken. Als het alleen over ons zou gaan dan zou het niet zo erg zijn, maar we hebben twee kinderen waar we allebei intens van houden. Ik wil hen geen gescheiden ouders geven!

Wilt u reageren op dit dilemma, of wilt u zelf een dilemma inbrengen? Mail naar duurzaamouderschap@levgroep.nl, , o.v.v. dilemma 8 en mogelijk wordt uw reactie over twee weken geplaatst.


Dit nieuwsbericht is 166 keer bekeken

X
X