Echtscheidingsdilemma 23: coronacrisis

Gepubliceerd op: 6 april 2020 13:17

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Elke twee weken wordt er in Weekkrant de Loop een echtscheidingsdilemma met u gedeeld. Hierop kunnen de lezers een reactie of advies geven. Om uw geheugen op te frissen, wordt het eerste dilemma hieronder nog een keer beschreven met enkele reacties van de lezers:

Mijn ex en ik zijn nu twee jaar uit elkaar en hebben een goed lopende omgangsregeling: ik heb de kinderen om de week in het weekend van vrijdag tot maandag én op woensdagmiddag. Mijn ex werkt in de zorg en werkt in het weekend als de kinderen bij mij zijn. Door de week gaan ze naar de opvang, en op woensdag zijn ze dus bij mij.

Nu gooit de Coronacrisis roet in het eten. Mijn ex zegt dat ze geen vrije weekenden meer heeft en vraagt of ik alle weekenden de kinderen kan opvangen. Maar ik heb ondertussen ook een lieve vriendin die ik nog niet aan de kinderen heb voorgesteld. Ik wil haar wel graag zien, en dat kan (nog) niet als ik de kinderen steeds heb. Ik heb tegen mijn ex gezegd dat ze moet aandringen op in ieder geval één vrije dag in het weekend. Ik wil wel iets opvangen, maar ik heb ook een privéleven.  Zij zegt dat ze dat nu niet kan vragen. Ik vraag me dat af. Ik denk dat ze me gewoon niet gunt dat er weer een nieuwe liefde in mijn leven is. Ik vind dat ze meer haar best moet doen. Wat vindt u?

Beste vader,
Dit is een moeilijke en uitzonderlijke situatie! En nee, uw ex-vrouw kan geen extra vrij vragen, iedere paar handen zijn nodig! Wees blij dat u vaker voor uw kinderen mag (moet?) zorgen! Het is moeilijk dat u uw vriendin nu niet ziet, maar daar heeft ze wel begrip voor neem ik aan! Zo niet is ze het niet waard. Wat doet u als uw ex corona krijgt? Ze heeft een grote kans omdat ze in de zorg werkt! Kan u dan ook niet voor uw kinderen zorgen?
Ik wens u veel wijsheid!

Beste vader,
De Coronacrisis gooit wel meer roet in het eten. U zou er goed aan doen uw ex te steunen. Mensen werken in de ziekenhuizen allemaal op de toppen van hun kunnen. Het minste wat u kunt doen is wel de kinderen zoveel mogelijk opvangen. U moet ook thuis werken neem ik aan? Dan kunt u mooi de kinderen helpen met hun schoolwerk, terwijl uw ex zich tot het uiterste inspant om heel zieke mensen te verzorgen. Laten we de lasten een beetje verdelen!

Dilemma 24: moeizame scheiding

Ik ben de moeder van drie kinderen van 4,6 en 7. Twee jaar geleden zijn hun vader en ik uit elkaar gegaan. En dat is lastig verlopen. Er was veel ruzie (gelukkig niet met de kinderen erbij) en hij verweet mij dat ik de kinderen bij hem weg wilde houden. Gelukkig is het de laatste tijd rustiger. Sinds onze scheiding woont mijn ex bij zijn ouders. Die zijn al aardig op leeftijd. Als de kinderen het weekend bij hem zijn, zijn ze dus ook bij zijn ouders. Nu is in het gezin van het vriendje van onze zoon van 6 het coronavirus geconstateerd. En de kinderen hebben nog samen gespeeld. Weliswaar buiten, maar toch samen gespeeld. Moet ik de kinderen nu wel naar hun vader laten gaan? Voor opa en oma is het risico dan wel groot. Ik vind eigenlijk dat dat niet kan, maar ben bang dat mijn ex denkt dat ik de kinderen weer bij hem weg wil houden. Hoe pak ik dat aan?

Wilt u reageren op dit dilemma, of wilt u zelf een dilemma inbrengen? Mail naar duurzaamouderschap@levgroep.nl, o.v.v. dilemma 24.


Dit nieuwsbericht is 193 keer bekeken

X
X