Echtscheidingsdilemma 21

Gepubliceerd op: 6 maart 2020 17:21
Gewijzigd op: 5 maart 2020 11:23

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Elke twee weken wordt er in Weekkrant de Loop een echtscheidingsdilemma met u gedeeld. Hierop kunnen de lezers een reactie of advies geven. Om uw geheugen op te frissen, wordt het eerste dilemma hieronder nog een keer beschreven met enkele reacties van de lezers:

Dilemma 21: bonusmoeder
Sinds een paar maanden woon ik samen met een hele lieve man en zijn kinderen. Hij is een paar jaar gescheiden, en de kinderen wonen door de week bij hem omdat hij dicht bij school woont. Nu werkt mijn man fulltime, en ik werk alleen in de ochtenden. Daarom gaan de kinderen niet meer naar de bso. Ik kan ze opvangen. Maar helaas luisteren ze niet naar mij. Als ze thuis komen gaan ze meteen naar hun kamer, ook als ik iets te drinken heb klaargezet met een koekje erbij. Ze geven geen antwoord als ik vraag hoe het was op school. Ze gooien hun jas op de grond en als ik vraag om die op te hangen reageren ze niet. Ik heb van alles geprobeerd, maar weet niet meer wat ik nog moet doen.

Wie heeft een goed advies?

Beste Bonusmoeder,
Wat heb je een onmogelijke klus gekregen. Je probeert goed voor de kinderen van je man te zorgen, maar blijkbaar accepteren ze dat niet. En je man laat jou die klus opknappen. Nu is hij aan zet. Hij moet met zijn kinderen gaan praten over wat hen dwars zit. En hij moet hen ook vertellen dat ze jou moeten respecteren. Dit kun jij niet alleen.

Hallo goedbedoelende stiefmoeder,
Probeer je eens te verplaatsen in de kinderen. Eerst gaan hun ouders uit elkaar, waardoor ze altijd één van beide ouders missen. En dan komt er een nieuwe vrouw in huis wonen die vindt dat ze iets over hen te zeggen heeft. Natuurlijk pikken de kinderen dat niet. Jij bent niet degene die de regels kan stellen, dat moet hun vader doen. En misschien willen de kinderen wel veel liever naar de bso, waar ze misschien wel vriendjes hadden. Of misschien durven ze hun moeder niet te vertellen dat er een andere vrouw bij hun papa woont. Probeer er eens samen met je man achter te komen wat hun dwars zit. Misschien moet je man daarover eerst met zijn kinderen aan de praat.  
Succes!

Dilemma 22: opa en oma
Sinds een jaar wonen mijn vrouw en ik samen met onze gezamenlijke kinderen, twee van mijn vrouw, en drie van mij. Dat is soms wel eens moeilijk geweest, maar over het algemeen gaat het heel goed binnen ons gezin. Nu is het probleem dat mijn ouders onderscheid maken tussen mijn kinderen en die van mijn vrouw. Mijn kinderen krijgen een groot cadeau met hun verjaardag, die van haar krijgen een kleinigheidje een paar dagen later. Als we bij hen op bezoek gaan krijgen mijn kinderen alle aandacht. Die van haar worden genegeerd. Bij mijn schoonouders wordt geen onderscheid gemaakt. Die zijn voor alle kinderen even lief. Ik heb geprobeerd er met mijn ouders over te praten. Maar die zeggen: zij zijn onze kleinkinderen, die andere twee kennen we niet goed. Ze mogen meekomen, maar ze zijn niet onze kleinkinderen. Ik schaam me dat mijn vrouw en haar kinderen dit meemaken. Hoe kan ik hier verandering in brengen?

Wilt u reageren op dit dilemma, of wilt u zelf een dilemma inbrengen? Mail naar duurzaamouderschap@levgroep.nl, o.v.v. dilemma 22 en mogelijk wordt uw reactie over twee weken geplaatst.


Dit nieuwsbericht is 110 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X