Echtscheidingsdilemma 19: Kerstmis

Gepubliceerd op: 25 januari 2020 13:10
Gewijzigd op: 23 januari 2020 13:11

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Elke twee weken wordt er in Weekkrant de Loop een echtscheidingsdilemma met u gedeeld. Hierop kunnen de lezers een reactie of advies geven. Om uw geheugen op te frissen, wordt het eerste dilemma hieronder nog een keer beschreven met enkele reacties van de lezers:

Hallo, ik heb dringend behoefte aan advies. Ik ben een meisje van 16. Vorig  jaar zijn mijn ouders gescheiden. Vroeger hadden we met kerstmis altijd een paar vaste dingen die we met elkaar deden. We gingen altijd met z’n allen naar de film en mijn vader kookte één dag en mijn moeder de andere, we speelden spelletjes, en het was altijd heel gezellig.

De afspraak tussen mijn vader en moeder is dat ik bij mijn moeder woon en dat ik in het weekend naar mijn vader ga. Nu viel kerstmis door de week, en mijn moeder gaat er vanuit dat ik dan bij haar ben. Maar mijn vader vindt het leuk als ik ook een dag bij hem kom, dan gaat hij uitgebreid koken. Samen vieren gaat niet meer, maar ik zou het graag met allebei vieren. En ik wil ook niet dat mijn ouders zich alleen voelen. Mijn moeder zegt dat ze niemand anders heeft en zich heel eenzaam gaat voelen als ik een dag naar mijn vader ga. Wat moet ik nu doen?

Hallo meisje,
Wat naar voor je dat je zo die druk voelt om je ouders tevreden te stellen. Het is ondertussen al voorbij maar ik zou zeggen: doe wat jij het liefste zou doen. Je ouders zijn allebei volwassen mensen. Die kunnen wel tegen een stootje, ook als ze zich even eenzaam zouden voelen. Trek je daar dus niet te veel van aan. Als jij een dagje naar je vader wilt gaan moet je dat zeker doen. Ik hoop dat je de dagen een beetje goed bent doorgekomen.
Onthoud: jij bent niet verantwoordelijk voor het geluk van je ouders!

Dag meisje,
Heb je een oma waar je terecht kunt? Ga daar daan heen en laat je ouders allebei zelf hun kerstmis regelen. Misschien zijn zij ook welkom bij je oma, misschien ook niet.

Ik ben ook oma van kinderen van gescheiden ouders, en mijn kleinkinderen komen altijd een dag naar mij. Allebei de ouders zijn ook welkom, en de laatste jaren komen ze soms ook wel. Maar ik regel wanneer en hoe, niet mijn kleinkinderen. Dus als het kan, schakel dan je oma in of een oom of tante. Veel succes met al die speciale dagen waarop familie zo belangrijk is.

Dilemma 20: nieuwe vriendin

Ik ben een jongen van 15. Samen met mijn broertje van 13 en mijn zusje van 10 ging ik tot voor kort elk weekend van zaterdag op zondag bij mijn vader slapen. Dat was gezellig. Mijn vader ging mee naar de sportclub en we kookten met z’n allen iets wat we allemaal lekker vinden. Sinds een paar maanden heeft mijn vader een vriendin. Dat is fijn voor hem, maar al gauw kwam zij met haar twee kinderen ook het weekend bij mijn vader in huis. En dat is niet zo leuk. Haar kinderen zijn irritant en ze lusten haast niks, zodat we iedere week saai pannenkoeken eten en niet meer samen koken. Dat doet zij nu met mijn vader samen. Afgelopen weekend was er iets met haar familie en konden we niet naar onze vader, omdat die met zijn vriendin mee was. Wij missen het contact met onze vader. Zij pikt hem in en is opeens belangrijker dan wij. Ik durf niet tegen hem te zeggen dat ik het niet leuk vind. Hoe pak ik dat aan?

Wilt u reageren op dit dilemma, of wilt u zelf een dilemma inbrengen? Mail naar duurzaamouderschap@levgroep.nl, o.v.v. dilemma 20 en mogelijk wordt uw reactie over twee weken geplaatst.


Dit nieuwsbericht is 189 keer bekeken

X
X