Echtscheidingsdilemma 18: baby

Gepubliceerd op: 13 december 2019 9:21

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Elke twee weken wordt er in Weekkrant de Loop een echtscheidingsdilemma met u gedeeld. Hierop kunnen de lezers een reactie of advies geven. Om uw geheugen op te frissen, wordt het eerste dilemma hieronder nog een keer beschreven met enkele reacties van de lezers:

Sinds vijf maanden hebben wij een kindje. We hadden daar heel erg naar uitgekeken. We waren al zes jaar samen en waren toe aan het stichten van een gezinnetje, vonden wij. Maar nu weet ik het niet meer zo zeker. Sinds de baby er is heeft mijn vrouw nergens anders meer oog voor. Ze reageert op elke kik die ons dochtertje geeft, past haar hele dagritme op haar aan, en kruipt elke avond uitgeput in bed. Vooraf hadden we gezegd dat we het belangrijk vonden om ook dingen samen te blijven doen, maar dat komt er nooit van. Ze is te moe, of wil ons dochtertje niet bij de oppas achter laten. Al met al heb ik het idee dat ik er maar een beetje bij hang en niet meer belangrijk voor haar ben. Ik weet echter ook niet meer hoe we hier uit moeten komen, want alles wat ik voorstel wijst ze af. Wie geeft mij een tip?

Hallo kersverse vader,
Ja man, zo gaat het als je een kind krijgt. Er verandert veel, en bovendien is de hormoonhuishouding van je vrouw ook wel veranderd. Zij is nog aan het ‘ontzwangeren’ en daar hoort dit gedrag bij. Het is ook maar goed dat ze zo alert reageert op alle signalen van jullie kind. Een kleine baby kan alleen maar huilen of kreetjes slaken om duidelijk te maken wat hij of zij wil. Jullie dochtertje doet dat goed, en je vrouw reageert daar op. Weet jij ook al wat de verschillende huiltjes betekenen? Probeer je daar eens in te verdiepen, je zult merken dat dat de band met je kind versterkt. Wat jullie relatie betreft: heb geduld. Als jullie kindje wat ouder is komt er ook meer ruimte voor jullie samen.

Beste verwaarloosde vader,
Tijd voor een goed gesprek lijkt me. Het wordt tijd dat je vrouw ook weer wat aandacht voor jullie samen kan opbrengen. Regel een keertje oppas, reserveer een leuk restaurantje en heb het er over. Wat wil zij met jullie relatie, wat zijn jouw wensen, en zijn daar dingen in veranderd?
Succes en een gezellige avond!

Hallo vader,
Denk eens na wat jij zou kunnen doen om het voor je vrouw wat minder zwaar te maken. Sta jij ’s nachts wel eens op? Kan ze nog wel eens een nachtje doorslapen? Een nachtje in de logeerkamer kan wonderen doen. Er is vast wel iets wat je van haar over kan nemen, zodat ze weer minder moe is.

Dilemma 19: kerst

Hallo, ik heb dringend behoefte aan advies. Ik ben een meisje van 16. Dit jaar zijn mijn ouders gescheiden. Vroeger hadden we met kerstmis altijd een paar vaste dingen die we met elkaar deden. We gingen altijd met z’n allen naar de film. En mijn vader kookte één dag en mijn moeder de andere, we speelden spelletjes, en het was altijd heel gezellig.

De afspraak tussen mijn vader en moeder is dat ik bij mijn moeder woon en dat ik in het weekend naar mijn vader ga. Nu valt kerstmis door de week, en mijn moeder gaat er vanuit dat ik dan bij haar ben. Maar mijn vader vindt het leuk als ik ook een dag bij hem kom, dan gaat hij uitgebreid koken. Samen vieren gaat niet meer, maar ik zou het graag met allebei vieren. En ik wil ook niet dat mijn ouders zich alleen voelen. Mijn moeder zegt dat ze niemand anders heeft en zich heel eenzaam gaat voelen als ik een dag naar mijn vader ga. Wat moet ik nu doen?

Wilt u reageren op dit dilemma, of wilt u zelf een dilemma inbrengen? Mail naar duurzaamouderschap@levgroep.nl, o.v.v. dilemma 19 en mogelijk wordt uw reactie over twee weken geplaatst.


Dit nieuwsbericht is 364 keer bekeken

X
X